2020-10-01

Kvällstankar.

För ett tag sedan hämtade jag ut en låda på ett DHL ombud som var så stor att den inte gick ner i min cykelkorg. Väl hemma öppnade jag och fann bubbelplast, bubbelplast och en låda till. Öppnade den andra lådan och plockade upp en liten tub skönhetsprodukt. Samt ett följebrev med en text om produkten. Blev glad för gratisprodukten men ledsen för all denna emballage. Jag la ut detta på min Instastory.

Tre intressanta saker hände. Ett. Min inbox fylldes med hejarop på att jag uppmärksammade detta. Många vittnade om att de beställt typ ett par strumpor och fått dem levererade i en gigantisk låda. Det finns uppenbarligen ett jobb att göra när det kommer till hållbara emballage och tänk kring transport och e-handel. Två. Jag fick svar från både PR byrån och varumärkeschefen på företaget. Två väldigt lika meddelande men ändå så olika. Varumärkeschefen var varm, transparent och ödmjuk. PR byrån snackade om att de vill vara “inkluderande” och även skicka till “de som bor utanför storstaden”. För det första känns just ordet inkluderande olämpligt att använda i samband med “de som bor utanför storstaden”. Och för det andra säger man inte “de som bor utanför storstaden” om man är en PR-byrå i Stockholm som skickar ett utskick till Sveriges tredje största stad. Tre. En influencerkollega skrev och frågade mig hur jag vågade lägga ut denna kritik. “Är du inte rädd för att inte få fler gratisprodukter skickade till dig?” Visst är detta intressant så säg! Hur vanligt är detta? Vågar influencers inte vara kritiska för att då kanske inte blir bjudna till eventet eller inte få fler gratissaker? I alla fall. Ett paket på posten och massa intressant att fundera på.

117

Kommentera

Amanda

Helt sinnessjukt att detta inte får mer uppmärksamhet?!
Så stort resursslöseri! Bra att du ryter ifrån! <3

en-lang-blondin

Eller hur! Och med tanke på hur e-handeln bara ökar och ökar blir det ju bara mer aktuellt!

Helen Nilsson

Bra att du la ut på insta och ännu bättre att du återkopplar så här ?? Håller med om alla konstigheter i ovan, spec svaret från PR-byrån.

en-lang-blondin

Ja jisses. Och tack för din pepp!

Lina

Håller med helt!
En annan intressant sak är att det brukar bli dyrare att skicka ett stort paket, även om det väger lika mycket som det lilla. Undrar ofta varför företag (om inte annat) är mer kostnadsmedvetna när det gäller frakt.

en-lang-blondin

Mycket där som behöver ses över.

Nastasja

När jag såg ditt inlägg på insta så tänkte jag på när jag handlade linser från Lensway och fick ett litet paket i en enorm låda med massa fluff i. Så intressanta svar på din story med, sånt här är kul content imo! 🙂

en-lang-blondin

Ändå himla fint att det uppskattas. Även om det egentligen hade varit bättre om jag inte behövt skriva det. 🙂

Louise

Jag tycker att det var otroligt bra och viktigt att du uppmärksammade detta! Jag hoppas att många fick en tankeställare.

en-lang-blondin

Hoppas det också! Och tack för din pepp.

Julia

Är det inte EXAKT det här som är styrkan i att vara influencer? Att kunna både hylla och kritisera. Hejja dig!

en-lang-blondin

Det håller jag absolut med om! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.