2020-09-17

Shoppa shoppa.

Jag älskar att shoppa. Har alltid gjort. När jag var yngre skaffade jag mig snabbt ett extrajobb för att kunna spendera pengarna på kläder. Älskar det fortfarande lika mycket. Shopping online har ju dessutom gjort det möjligt att shoppa exakt alltid när som. Men om man inte levt med huvudet under en sten senaste åren så vet man ju att shoppa nytt är bland det sämsta man kan göra för miljön. Så med detta sagt har jag satt ihop mina bästa hållbara shoppingtips. Först ut är ReRobe. Gestuz klänningen ovan kommer därifrån. En välsorterad webshop med stort utbud (som dessutom säljer på Åhlens!).

Och så älskar jag att fynda bland mina Instagramkompisar. Tjejer som har samma stil som mig och som låter gamla favoriter vandra vidare. Eller för att man insett att plagget kanske inte passar så bra som man inbillat sig. Som ovan Ganni-klänning som bokstavligt talat inte är gjord för en kvinna med bröst. Så tur då att jag inte har det så jag kunde köpa den av Klara. Fler Instashoppar hittar man i  Filippas inlägg här (Filippa är Instagrams mest hållbara och förgglada konto!).

Hyra! Tänker att ni redan uppfattat hur mycket jag tycker om Kajsas uthyrning. Men det tåls att upprepas. Jag har slutat att tänka “hm måste nog köpa något nytt till den där festen” och helt och hållet börjat tänka “vad skulle jag kunna hyra av Kajsa till den där festen”. Samtliga klänningar på bilden ovan är från Kajsas Style for Rent.

Och så kan man hyra bebiskläder om man har en bebis! Hur. Smart. De växer ju ändå ur det på studs. A Second Love Affair, två malmökvinnor som startat. Läs mer här.

Och så har jag spanat in Popswap. Dock ej satt mig in i hur det fungerar. Men låter onekligen intressant med “It’s like Tinder – for clothes, bags and shoes”.

Önskar det fanns en sådan här välsorterad och tjusig second hand butik i Malmö. Arkivet Stockholm. Ska till Stockholm en helg i oktober och ska absolut besöka butiken!

En sak är i alla fall säker. Vårt shoppingbeteende som det sett ut håller på att förändras. Och det finns sjukt många bra nya sätt att konsumera kläder på.

47
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Marie

Älskar Arkivet! Enda problemet är att jag gillar det för mycket – och att jag sällan kan ta mig in till stan och lämna in kläder under de tider man får göra just det.

en-lang-blondin

Fattar!

Mia

Älskar din blogg!! Ville bara säga det ?

en-lang-blondin

Tack!!! Blir så himla glad för en kommentar som denna.
Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.