2020-09-15

Ätit sen sist. Och lite annat.

En magisk plats i Malmö är Folkets park. Ja magisk. Jag tar i från tårna. För att denna fantastiska park förtjänar det. Malmö Stad förtjänar att hyllas för att de tar så himla bra om hand parken. Och det märks att de ser hur parken används och sen förbättrar utifrån det. Som att många har sina barnkalas vid grillarna. Då styr de upp ännu bättre grillar och platser för att sitta många. Marken blir lerig på hösten, då lägger de fin rosa marksten i gångarna. Och så vidare. Och det finns något för alla. En Ben & Jerry’s kiosk. Eller hipster kiosken vid hoppkuddarna (som jag självfallet är stammis hos) med smoothies som görs på plats och avokadomackor. Och så finns ju Far i Hatten! Inte minst med fantastiska pizzor och ett glas rött på uteserveringen i sensommarsolen medans barnen leker runt bland borden och majoriteten inte bryr sig för att de har också barn som springer runt.

En av Malmös finaste fasader. Och en kopp lunch-kaffe på mitt torg. Är ju aldrig i mina kvarter på vardagarna. Jobbar nere i stan. Men med förkylningssymptom stannar man ju hemma och jobbar. Och då kan man luncha med killen som jobbar hemma. Känns som det var i ett annat liv vi lunchade. Mysigt med lunchdejt ju.

Åt Ugglans klassiska laxsallad. Hörde föresten att hon vill sälja kaféet. Snälla kan inte någon ta över och fortsätta göra det lika bra (men kanske med liiite snabbare service…).

Annars då. Fick äntligen till denna Instagram-kändis  i helgen. Sinnessjukt gott. Lättsaltade chips, tångrom och Smetana. Har även snöat in på Borgen (Netflix), dansk serie om politik och maktspel och annat härligt. Älskar den. Drömmer på danska nu typ. Och så fick jag precis reda på att min förkylning är en förskoleförkylning. Eller det stod det så klart inte i testresultatet. Men Covid-19 har jag i alla fall inte! Whoop.

46

Kommentera

Pia

Alltså! Låter så ljuvligt! Men nu ska vi ju faktiskt till Malmö UTAN barn!! Vad gör vi? Vart är mysigast och trevligast? Ääälskar mat och ställen där allt är fint och genomtänkt. Tycker att allt du lägger upp är topp så då måste ju även dina tips vara det om du orkar!?? ??????❤️

en-lang-blondin

Klicka på min Malmö-flik: https://justwannahavefun.se/enlangblondin/category/malmo/
Annars, Riket (bra mat, bra häng), Scandwine (vinbar, lite dansk känsla), Liket (cocktails), Noir (kaffe), Söderbergs Sara (frukost/fika), AB Småland (butik) och Grandpa bredvid. Miloii (butik, kläder), Florera och Florista (blommor), Saluhallen (mat, mys).

Njut vår älskade stad!
Kram!

Pia

Tack snälla du för att du gav mig dessa tips! Nu ska Malmö upptäckas, göteborgare som man är! ??

en-lang-blondin

Kul! Hoppas du får en fin helg.

Birthe

Ah! Vad kul att du gillar Borgen! Älskad karaktärerna!!

en-lang-blondin

Dom är fantastiska! Och tycker verkligen att de gestaltar statsministren och hennes jobb kontra familjen på ett sjukt bra sätt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.