2020-08-27

Snart helg!

Snart helg ju! Så varför inte summera förra helgen. Vi började helgen med fredagsmys. Som sig bör. Ost, oliver och dumplings, beprövad kombination ju. Eller inte. Men båda är gott så varför inte kombinera. Och hett tips till trött fredagsmänniska. Köp de fysta dumplingsarna i ICA eller Coops frysdisk. Och fritera/ångkoka dem under lock i stekpanna. Lite mangosalsa och sojabönor till så är man hemma.

På lördagen cyklade jag och mini ner på stan för att besöka Akademibokhandeln på Hansa. Och för att köpa ett signerat ex an brossans bok. 

Cyklade sen till Bondens marknad på Drottningtorget. Älskar att handla grönsaker på sensommarkanten.

 

Och precis bredvid Bondens marknad ligger Boulebaren. Dit traskade vi för lunch. Som visade sig bli en frukost då det var det enda de hade på menyn. En fransk frukost dessutom. Tanken var god och den ser god ut, men minicroissanterna var svampiga i konsistensen och skålen med yoghurt minimal. I och för sig lagom till en mini men tror inte det var tanken.

Självfallet traskade vi sen till Drottningtorgets stolthet, Dolce Sicilia, jag köpte citronglass, mini choklad.

Typ så ja. Och kanske lite ost, vin och bra sällskap.

Lagade sen på kvällen denna, väldigt goda, pastasåsen på mangolden jag köpte på marknaden. Och ovan zucchinisallad med mandolinad zucchini, rostade pinjenötter, citronsaft och olivolja.

29

Kommentera

Soffan

Älskar att ha dumplings i frysen. Tipsar om att köpa på asienaffärerna på möllan där det finns godare och mycket billigare vegetariska!

Ah! Tack bra tips. Fick även tips om att de säljer bao bröd, frysta. Måste helt enkelt dit asap. ?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.