2020-08-23

En väldigt härlig kväll i Köpenhamn (och en söndagslunch på det).

Jag tar vid efter sista bilden i detta inlägget. Efter att vi hade druckit upp rosén och snabbt sminkat och fixat till oss på rummen (jag hade glömt min sminknecessär hemma så körde på högsommarvärme-glow, aka svett, från dagen) sprang vi ut för att fånga ljuset.

Johanna tog bilder på mig och Malin som vi tänker använda när vi ska ha Lite Kalabaliks 10-års jubileum.

Sen tog vi denna bilden med centralstationen i bakgrunden. Älskar den!

Och så gick vi mot Kødbyen där vi bokat bord på Gorilla.

När jag la upp bilder från dagen på min Story var det en hel del som påpekade hur mycket Sex & the City det var i våra bilder. Bästa liknelsen ju! Hälsar ett gigantiskt SATC fan. Och vem som är vem då? Lätt. Kajsa har drömgarderoben, Malin är den pryda, Anne den raka/okonstlade och jag blir ju då den blonda som jobbar med PR…

Fick senare på kvällen ta av mig min ljuvliga paljetttröja. Blev för varm. Det var sannerligen en tropisk helg.

Sen beställde vi in bordet fullt med mellanrätter på Gorilla. Jag misslyckades gravt med att kommunicera med servitören. Bad honom ta det på engelska då jag inte fattade ett ord. Visade sig sen att det var ju just det han hade gjort. Inte första gången jag inte uppfattar när en dansk pratar engelska.

Sen hände detta och sittdansen tog fart på riktigt. Väldigt glada gick vi sen tillbaka till hotellet. Jag och Malin, som delade rum, slog fast att vi borde gått vidare. Sen somnade Malin, med fjärrkontrollen på magen, mitt i ett avsnitt av Working Mums.

Nästa dag avnjöt vi en alldeles perfekt och väldigt corona-säker frukost. Sen peakade helgen helt klart. Jisses vilken känsla det var att sitta under ett parasoll och prata strunt, allvar och varva med att simma lite i poolen. Ville. Inte. Hem. Ville bara fortsätta simma bland Köpenhamns takåsar.

Så vi körde inte hem. Vi körde till Nørrebro för lunch.

Och Pompette. Älskar det stället. Jag och killen sprang på det för ett par år sedan. Då åt vi inte, tog enbart ett glas naturvin. Men maten var verkligen alldeles fantastisk. Enkel och avskalad, men så god.

Vad man än skulle sätta framför den här väggen så skulle det bli fint.

Anne i en Zara-dröm. Malin i en hyrd klänning från Kajsa, som hon på bästa sätt matchade vinet och armbandet med.

Efter vinlunchen ville man ju ha glass och iskaffe. Självfallet fanns det ett super hipstrigt café bara några hus från Pompette. Ring, halsband och armband Lite Kalabalik. Pärlarmbandet Senna.

Avslutar hela härliga helgen med en typsik köpenhamnbild. Blommor! Och så jag och Kajsa i blus/klänning från Boii. Kommer spara denna ljuvliga helgen långt där inne när novembermörkret och vabben har som hårdast grepp om en.

Samtliga bilder i inlägget är plåtade av “Aprilapril” Johanna och kläderna hyrda av Kajsa.

42
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Ahhh älskar den här helgen! Så mycket snyggt och gott och inspirerande. Riktigt härligt!

en-lang-blondin

Jag älskar också den! 🙂 Underbart minne.

Kajsamagdalena

ÄLSKAR den här helgen.

en-lang-blondin

Jag med. Finns bak i huvudet som en liten fin dröm man bär runt på.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.