2020-08-04

De sista semesterdagarna.

Min sista semestervecka tillbringades hemma i stan. Med fullt sikte på att bli klar med minis rum och hänga med vänner. En morgon startade vi dagen med frukost på Söderberg & Sara. Älskar att de har vanlig hederlig havregrynsgröt. Oftast med någon smaskig topping. Som här, tomatkräm, rostade valnötter och basilika.

Jag bjöd en vän på ost och vin på Julie. För att hon fyllt 40. För ett år sedan. Men bättre sent än aldrig. Det är sedan gammalt. Vi sa även hejdå till varandra då hon flyttar tillbaka till Umeå efter två år i Lund.

Åt även en burk sardeller. Det gör man gärna.

Jag och mini gick på stan och handlade till hennes rum. Kuddfodral och växter på AB Småland.

Himla fin butik. Och framförallt väldigt bra fik.

Och så träffade jag brossan. Mötte upp utanför hans jobb och gick till en park i närheten och käkade sallad. Brossan är cirka 80% olik mig. Men världens klippa att rådfråga om livets stora frågor. Dessutom får man professionell hjälp då han har jobbat både som polis och kurator. När vi hade terapipratat klart gick vi över till det viktigaste ämnet. Nämligen att han och hans (nyblivna) fru har lämnat in manus för en ny bok. Jag har inte bara världens coolaste polisbror han är även författare. Och nu släpper de en uppföljare till succédebuten Råttan. Jag pyser över.

Köpte årets första kantareller och gjorde toast.

Cyklade förbi den här fantastiska malmöväggen häromdagen.

Och tog en bild på detta klottret i Folketspark. Exakt samtidigt som regnet smattrade mot plåttaket vi skylade under.

Och så lite avslappnat lekparkshäng. Tja en fin vecka. De sista semesterdagarna. Låter väldigt melankoliskt.  Lite som en halvdyster film. Men strunt samma att det var de sista semesterdagarna, de var trots allt semesterdagar. Fina dagar med vänner och familj. Och i augusti händer massa kul, plus att SMHI snackar om sol. Ser fram emot andra halvan av detta märkliga år.

39

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.