2020-08-03

Sista helgen på semestern.

Med en extremt kaosig lägenhet på grund utav “projekt renovering av minis rum” inledde jag sista helgen på semestern. Ville gärna bli klar med renoveringen innan måndagen men vad gör man när solen strålar från en klar blå himmel. Man kör till Falsterbo såklart.

Har inte direkt överanvänt strandväskan denna sommaren. Tror dock stenhårt på att den kommer att användas desto flitigare i augusti. Det är svårslaget att bada efter jobbet en varm augustikväll. Eller ta med middag och vin till stranden på helgen.

Älskar denna strandfilt som jag köpte i Lissabon förra sommaren. Stod och velade väldigt länge på grund utav dyr. Men så glad att jag slog till. Gillar att plocka fram exakt samma saker varje sommar. Är extremt enkelspårig på sommaren. Använder samma shorts, samma klänning och i princip enbart ett par sandaler.

När vi kom hem från stranden (tog för övrigt nästan två timmar att ta sig hem från Falsterbo, inte bara vi som ville bada så att säga) köpte vi pizza från 400Grader. Mycket bra pizzor.

Nåväl. Vaknade på söndagen till denna synen. Resten av lägenheten hade ett jämt lager av leksaker och pyssel. Trots att det “bara” är ett barn vi har så producerar hon pyssel för tre. I alla fall. Det sattes upp lister, monterades garderob och så piffade vi rummet. Just själva piffningen var mini extremt engagerad i. Hon har ju så klart tittat på Fixa rummet så hon vet hur man gör.

Vid lunchtid fortsatte killen med montering av garderob medans jag cyklade och köpte den överlägset bästa lunchen man kan äta på helgen. Och standardbeställningen är falafel + halloumi vid grav hunger. Enbart falafel vid lagom hunger och halloumirulle om man är lite mindre hungrig. Falafelbollar styckvis med pommes till mini. Och så en Ayran så klart.

Någonstans på eftermiddagen började det ta form. Känslan sen att få en lägenhet utan grejer överallt var så klart obeskrivligt skön. Städade som en manisk människa resten av dagen. Är ändå något visst med att gå till jobbet på måndagen och känna att det är ordning och reda hemma. Rummet blev himla fint. Inte originellt på något sätt. Säkert väldigt mycket Pinterest 2019. En rosa vägg, denna sängen från IKEA och så en ananasmatta på det. Mini kommer kolla tillbaka på sitt rum och se på det som jag ser på mitt gamla rum med strukturtapet (där man kunde pilla bort strukturen) med blåa stänk och en sekretär från IKEA i furu.

36

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.