2020-07-27

Sommarens godaste dessert eller mellis!

Detta åt jag första gången för typ hundra år sedan hos vänner till familjen i Dalarna. Vi hade varit ute i skogen på dagen och plockat blåbär. Väldigt exotiskt för ett barn från Skåne. På kvällen efter middagen dukade mamman, i familjen vi hälsade på, fram blåbär, honung och turkisk yoghurt. Tror det var första gången jag dessutom åt turkisk yoghurt. I alla fall. Glömmer aldrig det matminnet och som vuxen har jag tänkt på det men också tänkt att det kan ju inte ha varit så speciellt. Det är ju bara yoghurt och blåbär liksom. Men icke! Vi åt detta i stugan och varken jag eller mini kunde sluta äta. Magiskt gått. Killen envisades med att enbart ha mjölk till sina blåbär. Det var ju så han käkade sina blåbär som barn…

44

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.