2020-07-18

Stugliv.

Hej! Och välkomna ni som hittat hit från Sandras underbara inlägg. Blev lite rörd och extremt stolt när jag såg att typ Sveriges bästa blogg hade tipsar om mig. Jisses. Älskar ju Sandra. Och sen var jag dessutom i så himla fint sällskap.

Nåväl. Var egentligen detta jag skulle börja med. En hemmagjord pastasallad i en tom glassförpackning. Uppäten på en rastplats utanför Gränna. Vi är egentligen extremt dåliga på att packa matsäck, fixa en termos med kaffe osv. Även om man älskar det. Det blir oftast ett besök på ett kafé eller liknande istället. Men nu är det fjärde sommaren vi kör norröver till en sommarstuga. Med mini i bilen. Och det har blivit tradition att stanna i Gränna och köpa en polkagris samt äta medhavd lunch. Älskar dessutom känslan av att skapa barndomsminnen.

Gränna som sagt.

Efter en lite stökig inledning av lite olika anledningar landade vi till slut här. I stugan vi hyrt i tio dagar. Och vi alla tre landade. Kändes i varje fiber. Märks extremt mycket att mini älskar att ha vår fulla uppmärksamhet. Bara vi tre.

Vi spelar memory (har inte en chans mot mini), yatzy, pysslar och badar såklart.


Har en egen liten strand till stugan men en liten bit bort ligger en större strand med badbrygga och glasskiosk.

Älskar handskrivna skyltar. Denna följde jag spontant i skogen häromdagen. Samtidigt som jag lyssnade till Björn Natthiko Lindeblads sommarprat. Och hulkgrät. Men sommarpratet är långtifrån enbart sorgligt han säger även massa kloka saker (”tro inte på allt du tänker”). Har även lyssnat på Sofie Sarenbrant. Tungt men också mycket lyssningsvärt. Har ni lyssnat på något sommarprat man icke får missa?

Kvällsljuset i de ”norra” (sorry Norrland fattar att Sörmland inte är norra Sverige men jag är skåning…) delarna av landet är magiskt! Märker stor skillnad mot när det blir mörkt hemma. Strax efter att bilden ovan togs upptäckte vår stadsunge mygg. Och fick panik. Fick kuta ifatt en skenande och skrikandes mini. Svårt att hålla sig för skratt.

Avslutar med denna ljuva bild. Mamma och pappa svängde oväntat förbi med husbilen. Detta firades med ett dopp. Och det är tre generationer badkrukor man ser. Första gången på flera år mamma badar till exempel. Och mitt tredje dopp för i år.

62

Kommentera

Amanda

Fint ni har det! Jag kan verkligen tipsa om Rasmus Troedsson sommarprat, det fängslande mig och hans röst är en så oerhört mysig att lyssna på. En riktig berättarröst.
Även IVA-sköterskan Eveline Jacobson var bra. Intressant att få en röst “inifrån”.
Njut av stuglivet nu!

en-lang-blondin

Tack! Ska kolla in. IVA-syrran har jag på listan!
Tack! ?

kajsamagdalena

Ja tro inte allt du tänker. Och bonden som sa kanske, kanske inte. Den tar jag med mig när jag ibland tror att jag måste kontrollera alla situationer. Grät också, som bara den.

en-lang-blondin

Så bra. ”Kanske kanske inte”. ❤️

Så glad att Sandra tipsade om dig! Hurra! Älskar din stil. Den blå stickade tröjan på bilden, var är den ifrån månne? Är knit-besatt. Kram från en annan lång blondin!

en-lang-blondin

TACK! Vad fint att höra. ? Tröjan kommer från Stine Goya. Lite ”stickig” men väldigt snygg.

Emma

Hej!
Tipsar om tre sommarpratare som jag tyckte om; Hedda Stiernstedt, Klara Zimmergren och Therese Lindgren.

Björns sommarprat var hittills bäst, så fint och tänkvärt! ?

& ja, jag började lyssna på Emma Örtlund men sedan stormade familjen in så har inte hunnit lyssna på hela – men det jag hörde tyckte jag väldigt mycket om ☀️

Tips! Norr om Gränna finns Girabäcken, naturreservat. Parkera bilen och gå en liten bit ner till Vättern. Där kan ni avnjuta er lunch nästa gång ?

en-lang-blondin

Bra tips! TACK!
Klara Z ser jag verkligen fram emot att lyssna på.

Ska allvarligt fundera på att ändra vår väl inrutade tradition med rastplatsen vid Gyllene uttern. Ditt tips är sannerligen lockande. ☺️

Åsa

Älskar – tre generationer badkrukor ??? har själv transformerats till badnymf, bosatt på sydkusten pga big C, istället för att åka till ,jobbet, gå längs havet, såg badare och var där – helt otippat. ?

en-lang-blondin

Wow! Låter mycket härligt. Ska också satsa på att bli badnymf.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.