2020-06-07

En bra helg är när vi inte fått gjort något.

Och med “inte fått gjort något” menar jag alltså städa/rensa/fixa/dona osv. Jag tycker ett recept på en bra helg är när vi bara slappat, gjort roliga saker tillsammans och tagit helgen som den kommit. Inte varit effektiva och betat av en to do lista. Och så klart finns det en tillfredsställelse i det med, men lägenheten blir ju smutsig igen och man kommer alltid på något som ska läggas till på listan. Bättre då att bara njuta och ta vare på de lediga dagarna. I helgen hade vi dock någon typ av plan på att fixa, då vi kommer ha golvslipare hemma i slutet på veckan. Fixet gick så där. Dock fick killen gjort ovan klädrack till mig. Blev sjukt bra (det är dock typ 20 gånger mer kläder som ska trängas in där tillsammans med ovan).

I lördags körde vi ut till IKEA, lång kö som vi stod i ett tag innan jag irriterat gav upp (killen gav upp redan när han såg kön), körde till Triangeln för att köpa pärplatta till Mini som lovats detta. Väl på Triangeln snubblade Mini över blomsterståndets spannar med blommor i och välte tre stycken samt blev dyngblöt. Enbart sur blomsterhandlare. Stämningen inte på topp. Inte mycket mer blev gjort den dagen. Förutom ovan då. En trevlig glimt i “eländet”. Promenad och inköp av milkshake efter middagen. Ändå bra avslut på halvdan dag. Och bevis på att vi ska slappa inte fixa…

Söndagen var desto trevligare men fortfarande inte mycket gjort inför golvslipningen (två rum ska t ex tömas). Käkade frukost med Ida och Cecilia och fick en välbehövlig uppdatering från deras liv som mammalediga.

Frukosten intogs på Beyond us. Tog ett varv i minivaruhuset innan jag cyklade hem. Vilade bland annat ögonen på Kajsas kläduthyrning. Kolla till exempel på den geniala stylingen längst till höger, med paljetter under omlottklänningen. Annars då. Avslutade denna helg med ännu en helvetesläggning. De tar verkligen inte slut nuförtiden. De där läggningarna. Är extremt bortskämd med bra läggningar och sovande mini om kvällarna. Mitt liv bygger liksom på att jag får mycket gjort på kvällarna. Så tappar det toklätt de kvällar jag lägger. Får såklart sjukt dåligt samvete så fort hon väl somnat. Är helt ur gängorna och vill bara själv gå och lägga mig. Suck.

29

Kommentera

Hanna

Vi har en son som fyller 5 i oktober och han har fått börja lägga sig själv. Vi läser en bok, ligger och myser en stund och småpratar och sen går vi och så får han ligga där och somna själv. Funkar toppen för det mesta, och gör läggningen till en mysig stund och sen får man gå och greja. Jag ser framemot mina läggningskvällar mycket mer nu för att det är bara mys.

Vi pratade om det innan, att nu är han stor osv och så här ska vi göra nu. Och sen gjorde vi en krysslista som han fick kryssa i varje morgon. Efter 3 kryss (3 kvällar som han somnat själv) så fick han ett chokladägg och efter 4 kryss till (vi tänkte att en vecka var lagom) så åkte vi till bokhandeln och så fick han välja en ny bok. OBS om du inte ville ha något tips så bortse från denna kommentar och så ber jag om ursäkt. Hursom hoppas jag att läggningarna går smidigare snart!

en-lang-blondin

Älskar din kommentar! Älskar att du har en disclaimer på slutet. Det är ju som bekant ett minerat landskap därute när det kommer till barn och uppfostran. 🙂

Vi började vid fyra månaders ålder att lägga och vänja henne vid att somna själv, använde en light version av “Sova hela natten”. Inte att förväxlas med femminutersmetoden. Så hon har alltid somnat väldigt snabbt och på egen hand. Räcker att man sitter hos henne en kort stund och sjunger, sen går man ut och så somnar hon inom kort. Men nu är vi inne i en sjukt dåligt period där hon envisas med att springa ut ur rummet så fort man lämnat det. Men älskar dina tips ovan. Ska ta dem till mig om detta fortsätter!

Kram!
//Lina

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.