2020-05-14

Vad ska vi äta i helgen?

Mitt liv har alltid handlat om mat. Älskar äta. Plus att jag har världens känsligaste blodsocker så måste äta ofta och mycket. Och nu i rådande pandemitid är liksom fokuset ännu mer på maten. Och den enda lillalilla fördelen med rådande läget är att det poppat upp massa bra take away. Som denna. En Bentobox från Dubbel Dubbel. Bokade tid för avhämtning plus betalade online. Sen var det bara att cykla förbi och hämta jordens godaste asiatiska.

Eller så steker man sina nudlar i massa smör och kimchi. Favoritrecept från Tuvessonskan. Serverar sen med löskokt ägg och räkor. Eller så steker man massa vitlök i massa smör och blandar med miso, ziccini och nudlar. Himmelskt! Recept här.

En bowl och sprödfriterade dumplings från Saiko har vi ätit mer än en fredag här hemma.

Och så pasta. Älskar. Och denna pasta är ljuvlig i sin enkelhet. Recept geniet Sofia Wood. Pasta al Burro. Och när vi ändå pratar Sofia Wood måste hennes Vodkapasta nämnas. Den är bland det godaste jag ätit.

Avslutar med en favorit. Plockmat. Man köper det man älskar mest (ost, räkor, oliver, gott bröd) sen festar man loss på det. Och känner man sig ambitiös kan man ju även kasta in en brie i ugnen, fritera en fetaost a la Diadonna eller panera och steka yoghurtbollar och Pimientos de Padrones som på bilden ovan. Smaklig spis!

27

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.