2020-04-05

Älskade helg.

Helgen började redan efter lunch i fredags. Hade tagit föräldraledigt på eftermiddagen då förskolan var stängd. Älskar denna tvingade ledighet jag annars hade haft svårt att få till. I alla fall. Mini satte sig på cykeln och så cyklade vi till Kavat-butiken för att köpa nya vårskor. Efter skoköp fikade vi på AB Småland. Känns onekligen förbjudet på något sätt att röra sig på stan. Men väldigt lite folk på AB Småland så inga problem att hålla avstånd, samt handsprit lite här och var.

På vägen hem köpte vi påskris hos Florera.

Dessa ville jag bara hoppa rakt in i och gömma mig i. Pioner kommer alltid vara sommar och mamma och pappas trädgård. Tänker att de får påminna om att det blir sommar även i år. Och att mini då springer mellan de två pionbuskarna och förmodligen ropar efter morfar som står och fixar någonstans i trädgården.

Hemma dekorerade vi på en gång.

I lördags sken solen som aldrig förr.

Vi tog oss till Möllan för att handla påskliljor. Fick inte känslan av att det råder en pandemi när jag kom fram till torget. Det fick jag förövrigt inte heller på Far i hatten förra helgen. Där var uteserveringen fullsatt.

Avslutade helgen med ett besök på Paletten. Världens bästa växtaffär. Bra priser och extremt väl omhändertagna växter.

Ägnade sen söndagseftermiddagen åt att sätta knölar i jorden och plantera växter. Gick från trött och håglös till full med energi. Det händer något med en när man stoppar händerna i jorden. Av bara farten städade jag även trapphuset och sprang en runda. Tänker påstå att jag haft en väldigt fin helg. Och japp, har både kisat och stängt öronen för allt annat. Men det tycker jag man kan få göra. För att hämta enregi om inte annat.

45

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.