2020-01-07

Finfint just nu.

Känns som om hantverket/handarbetet aldrig har varit trendigare än just nu. Inte allas konstigt då vi glider längre och längre bort från skapandet med händerna när vi jämt sitter med en telefon i handen. Läste också någonstans att vi inte längre har hobbys. Idag ska allt vara en prestation och ha ett mål. Himla sorgligt på något sätt. I alla fall. Är uppvuxen med två föräldrar som fyller varendaste vrå i huset med någon form av hantverk. Säg det hantverket min mamma inte provat på liksom. Det var också mamma som tipsade mig om Instagramkontot petronella.art, en ung tjej som gör brodyr av sin killes konst. Killen skriver så här på sin Instagram “Embroidery is more than that for us, it is something that made us start what you know as “Charles and Elin”, it is the thing that allow us to live full time for art, for us. We are so grateful to spend each day together, to grow and create everyday.” Alltså hur fint.

Jobbar just nu med mental träning. Som när man springer eller cyklar långt. Man ska inte tro att man är framme bara för att man har ett par kilometrar kvar. Så är det med våren. Bara för att det blir ljust nio minuter tidigare numer är det inte vår om ett par månader. Ändå. Drömmer om att kunna ha korta ljusa klänningar. Som denna från Cecilie Bahnsen.

Detta går kanske egentligen inte under “finfint”, men så på pricken kul. Älskar att hata män som mansplainar. Hittade bilden här.

Har börjat att lägga en duk på bordet varje fredag. Sen ligger den där under helgen. Känns festligt och inte vardag. Innan jul någongång lanserade Johanna Bradford sin egna linje, House of Bradford, med dukar och servetter. Älskar det! Ser så mycket fram emot ett lite mindre juligt sortiment.

Tror det var Karin som tipsade mig om Jennie Walldens Instagram. Gillar det i alla fall väldigt mycket! Inga supersnygga bilder direkt, men enkla och okonstlade recept som ger mig inspiration. Blev enormt sugen på att göra denna dippen till helgen.

Och någon som inspirerar enormt mycket när det kommer till färg och kläder är Karoline Dall, karodell på Instagram. Kolla in hennes IGTV och ni kommer inte vilja ha annat än färg på er resten av året. Hennes senaste inlägg om färgglada strumpbyxor är fantastiskt!

Jamen ni fattar varför man längtar bortom regn och rusk och januari. Bild Susan Stjernberger styleinscandinavia på Instagram.

29
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.