2020-01-05

Mina bästa Berlin-tips!

Berlin är som gjort för att resa med barn! Exakt överallt finns det en lekplats. Och roliga sådana! Mini var extremt upprymd över mängden långa rutschkanor.

Man får satsa på brunch/frukost, fika och lunch när man reser med barn. Middagen blir oftast lite spretig med trött unge. Ovan ljuvliga frukost på höjd finns på Anna Blume. Alltid fullbokat och kö, men tack vare en lekplats precis bredvid så stod jag i kö och killen och mini lekte. Efter ca 25 minuter fick vi bord.

Ett annat härlig ställe, som jag blev tipsad om, House of Small Wonder. Vi traskade dit och käkade en ljuvlig brunch sista dagen innan vi skulle åka hem.

Via Elsa Billgren hittade jag detta stället, Café Fleury. Mysigt och avslappnat. Vi käkade ett mellis som heter duga här.

Tog hämtmat till lägenheten alla kvällarna utom en. Då käkade vi på District Mot, finns massvis av vietnamesiska restauranger i just dessa kvarter, runt Rosenthaler Strasse, men denna restaurangen stod ut lite extra med extremt bra dekoration på utsidan. Middagen började inte så bra med att mini fick ett megautbrott. Men hämtade sig efter lite hot och vi fick i oss våra smårätter. Som var sehr gut! 

Lägenheten vi hyrde genom Airbnb låg precis vid Rosenthaler Platz. En stor lägenhet med utsikt över en park. I fem dagar hade vi ett gigantiskt badrum (där duschen var lika stor som hela vårt “Stockholms” badrum hemma…). Gav helt klart mersmak på att skaffa sig ett rymligt badrum.

Förhimla härligt att resa med vår Mini. Blir varm i hjärtat av hennes upptäckar lust! Men jisses vad man också utmanar sig själv och sin relation när man utsätter sig för typiskt dumma saker med barn. Som när vi anlände Berlin sen kväll, inte hade ätit och inte hittade lägenheten. Och inte fick tag i hyresvärden. Mini satt i sin resevagn, huttrade och stortjöt “jag vill hem till Malmöööö”. Inte kul. Men glömt i samma sekund vi kom in i värmen och hon såg det gigantiska badkaret. Ändå fina och härliga minnen i slutändan.

32

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.