2019-11-22

Därför startade vi eget.

Jag och Malin i Istanbul när vi precis startat Lite Kalabalik. Foto Malin Lauterbach

Allt började med två rastlösa själar som jobbade ihop, jag AD och Malin Copy. När jag bestämde mig för att ta tjänstledigt för att flytta till min dåvarande pojkvän i Istanbul så kändes det självklart att vi skulle starta ett företag som importerade från Turkiet. Att det blev egendesignade accessoarer var lite av en slump men arbetet som tog vid när vi väl hade en produkt var långt i från en slump. Att få skapa ett helt eget varumärke från grunden, sätta namn, koncept, allt! Utan att en kund tycker till var ju liksom drömmen. De var också en kittlande tanke att se hur långt man kunde ta det. Efter att ha jobbat med andra varumärken i massa år fick vi äntligen praktisera allt de vi var bäst på och forma ett helt eget varumärke!

Bild från en artikel i Sydsvenskan.

Vi var anställda på dagarna och jobbade med Lite Kalabalik på kvällar och helger. Fungerade. Men när vi på nytt jobb insåg att vi hamnat på en arbetsplats som hade en del att önska föll liksom allt på plats. Tillsammans med Linda, som var projektledare,  startade jag och Malin reklambyrån Lite Attention. Men såklart. Det var inget lätt beslut att säga upp sig från en anställning för att helt kasta sig ut. Hade sparat ihop till tre månadslöner (varav en stor del rök när jag åkte dit för vapeninnehav…). Så lite skakigt var det. Men den sista puffen fick jag av brossan som sa “jag hade aldrig gjort det Lina, men det är jag, du ska göra det!”. Och med drivkraften att skapa en arbetsplats som vi själva ville jobba på, startade vi alltså Lite Attention. Som två år senare blev Garbergs malmökontor då vi gick i hop med en av Sveriges bästa byråer.

Bild från Just Wanna Have Funs lansering. Foto Hanna Skoog.

Avslutar med Just Wanna Have Fun som jag var med och tog fram, tillsammans med Christin. Under hösten/vintern 2017 diskuterade Christin och jag blogg- och Instagramvärlden i oändlighet. Vi var trötta på ängsligheten, det perfekt gråbeige och tillrättalagda. Och nog kom JWHF in och tog sin rättmätiga plats från början! Så stolt över sajten.  Jag lämnade dock efter ett halvår, hade gravt överskattat min förmåga att hinna med allt jag ville. Så heja Christin som gör ett mega grymt arbete med Just Wanna Have Fun! Så himla kul att följa.

Bild Krickelin från Johanna Bradfords blogg.

Lite trötta men glada och oändligt stolta över att vi skapaat precis den där arbetsplatsen som vi drömde om. Och tillsammans med fantastiska kolleger. Idag är vår byrå, Garbergs Malmö, ett välmående företag med 11 anställda. Nyper mig ofta i armen över att vi faktiskt gjorde det.

47

Kommentera

Tack Lina! Kram 💗

en-lang-blondin

Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.