2019-11-11

Hej novemberhelg!

Är extremt novembertrött just nu. Tänker att det är årstidsomställningen och vädret i en kombination. Var inte alls pepp på att hänga i en lekpark i lördags så övertalade minin att gå på en loppisrunda först, sen lunch, sen lekpark. Och så avsluta med varmchoklad. Vi var överens om att det var en bra plan.

Vi hann med Humana och Myrorna på Södra Förstadsgatan, innan det var dags för lunch. Sjukt bra grej för att hinna kolla vaser och annat kul i lugn och ro är att låta Mini kolla igenom backarna med barnböcker och välja ut en vi ska köpa. Jag hittade en glasvas i färgat glas (som jag i vanlig ordning slog av en flisa på i transporten hem, alltid samma visa…) och Mini hittade “Mimmi på Zoo”. Sen blev det lunch på Mitt Möllan.

Lek i novemberrusk. Mini har jacka från Blaou och byxor från Minimarket för Åhlens. Jag har mina eviga gröna Nike-favoriter samt världens skönaste jeans.

Detta var helt klart dagens mysigaste stund (alternativt soffhänget när vi trötta kom hem). Vi besökte, ganska så, nyöppnade Nostra på Rådmansgatan. Skulle säga typisk 2019 inredning, kanske inte så mysigt men desto godare och så sjukt mysig personal! Vi satt i baren och kollade på baristan som jobbade, åt livets kaka, drack te och chokladmjölk.

Man skulle kunna tro att det enda vi gör är att fika på lokal. Så är det inte riktigt. Men absolut nästan. Framförallt trista novemberdagar. Och när killen inte är hemma får man fylla ut tomrummet. I går söndag traskade vi till Söderberg Sara för frukost. Åt en sinnessjukt god gröt med saltrostade mandlar, plommonsylt och timjan.

Sen tog vi oss till Lund och Kulturen. För att kolla in deras Hans och Greta utställning.

Som att jag planerat min outfit utefter just denna väggen. Annars då. På söndagskvällen tog min sextonåriga brorsdotter med mig på konsert i Köpenhamn. Fint att se alla peppade, lyckliga och känna energin. Själv hittade jag sittplats längst bak, tillsammans med ett gänga andra föräldrar satt jag där och kände mig som just en förälder. Blev nästan tårögd när jag tänkte på att om typ tio år så är det min egna dotter jag väntar på. Får liiite panik över hur fort det kommer gå.

42

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.