2019-10-22

Hur hanterar man prestationsångest?

“Jag går en kreativ utbildning och skulle vilja veta dina bästa tips på hur man hanterar prestationsångest och självkritik!” Undrar Sofia.

Så himla stor fråga ju! Tänker att om man jobbar kreativt så får man lite ta att det är förknippat med prestationsångest. Hänger lite ihop med skapandet. Sen ska det så klart inte ta över! Något jag lärt mig genom åren är att inför varje ny uppstart vet jag att den fasen kommer. Efter hoppfulla-allt-är-möjligt-fasen kommer alltid ångest. Men jag vet också att den går över. För plötsligt lossnar det och börjar falla på plats. Och så är man ute på andra sidan. Även den mest erfarne får kreativ ångest. Om det är till någon hjälp. Det enda man som sagt kan luta sig mot är att man numer vet att det går över. En annan viktig grej är att jobba med bra människor. Som peppar och lyfter. Kan vara det viktigaste rådet av alla. Omge sig med rätt personer.

Bildkälla.

26

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.