2019-09-30

Hur man får in extremt mycket på en och samma dag.

I lördags vaknade Mini på tok förtidigt (typ kl fem). Såklart hon gjorde eftersom jag lagt mig lite sent och var själv med henne. Men lyckades få henne att somna om till sju. Jag somnade dock inte om (har annars en superkraft som innebär att jag kan sova överallt när som, dock inte i lördagsmorse inte).

Detta är en lakristglass. Inköpt på Lakristroten för typ 60 spänn. Sinnessjukt god, sinnessjukt dyr. I alla fall. Innan denna bilden togs hade jag och Mini haft en lång skön morgon, haft Ida och Rut på lunch, handlat nya höstkor på Kavat och lämnat tillbaka en klänning på Zara.

Innan fika-mellis köpte vi bär på torget som vi åt på en bänk. Krämar verkligen ur det sista av sommarkänslan. Jordgubbarna smakade dock inte riktigt som i somras…

Traskade sen till Lilla Kafferosteriet där jag stod i kö ca en halvtimme (Mini kollade Greta Gris)  innan jag äntligen fick mitt kaffe och Mini sin bakelse. Nalle uppe i hörnet är en ryggsäck som jag inte kunde låta bli att köpa på Zara. Har annars som någonslags princip att inte köpa när Mini säger “snälla mamma kan vi inte köpa den”. Men denna gången kunde inte jag heller motstå. Nalle blev sen den tredje personen resten av dagen.

Kafferosteriet är en gammal favorit som jag inte besöker så ofta längre. Jobbade alldeles i närheten för många år sedan så fortfarande påminner stället mig om den tiden. På ett bra sätt.

Hade på mig en ulltröja från Blankens som gjorde mig lite extra glad hela dagen.

Efter fikat cyklade vi hit. Det vankades finloppis och med vetenskapen om att det var ett gäng grymt välklädda kvinnor som skulle sälja var man ju smått förväntansfull. Så parkerade Mini och min telefon i ett hörn och dök in bland kläderna. Hittade en ljuvlig Stineblus. Längtar efter ett festligt tillfälle då den kan användas!

Efter loppisen kände jag att min energi var i stortån. Och hungrig. Min plan var att besöka Street Food tävlingen som huserade nere i gamla varvsstaden. Men funderade en sekund på att bara cykla hem istället. Men så glad att jag inte gjord det! För vilken grej. När jag parkerade cykeln och gick in på området kändes det som vilken Europeisk storstad som helst. Väldigt berlinskt. Höstsol, skymning, tjock grillrök, vimplar och en DJ som spelade musik i mitten av hallen. Sä jäkla fin känsla i allt. Dock inte i mitt låga blodsocker och trängseln. Plus en mini med lågt blodsocker. Men stålsatte mig, hittade en vagn med hamburgare och ingen kö. Köpte en blodig hipsterburgare till Mini som hon moffade i sig.

Jag köpte en poké (baserat på ingen kö och gillar poké) hitatde en lekhörna och satte mig på en ministol. Satt sen i lugn och ro och käkade medans mini lekte loss. Cyklade hem i skymningsljus, genom ett Malmö som sjöd av liv på grund av gallerinatt, kände tröttheten skölja över mig men också så jäkla tacksam och glad över världens finaste dag med Mini (och nalle som bak på cykeln fick reda på allt hen behövde veta  för att flytta in i vår lägenhet).

44

Kommentera

bs

Haha, känner igen det där med att plötsligt ha ytterligare en tillfällig medlem i familjen 🙂

Måste få veta var dina bysser är ifrån? (Perfekt gul färg!!)

en-lang-blondin

De är från Zara! Helt underbara i passform och färg.
Mer info i detta inlägget: https://justwannahavefun.se/enlangblondin/2019/09/03/sa-har-ska-jag-se-ut-i-host/

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.