2019-09-11

Hur man skaffar sig en praktikplats på en reklambyrå.

I veckan satt jag och gick igenom alla praktikantansökningar som kommit in sen semestern. Och svarade alla som sökt. Det blev väldigt tydligt hur många som söker utan att ha koll på hur man sätter ihop en bra ansökan. Värst är de som skriver “hej, undrar om ni tar emot praktikanter. Om ni gör det så hör av er”. Så mina fem råd till en typiskt bra ansökan är följande: 1. Berätta vad du är intresserad av, vet du inte så skriv det (men jag blir tveksam om man inte vet om man vill jobba med det kreativa eller det mer administrativa). 2. Bifoga en portfolie eller exempel på jobb. Kan räcka med ett kurerat Instagramflöde. 3. Berätta både vad du vill få ut av din praktikperiod men också vad du har att erbjuda oss. 4. Kort personligt brev helt befriat från stavfel. 5. Aldrig fel att man sticker ut lite extra med en kreativ ansökan.

 

27

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.