2019-08-15

En arbetsvecka på ett slott.

Checkade in här i tisdags. Näsby Slott. För att spela in en film om ett byggprojekt som pågår runt hörnet från slottet. Inte varje jobb som innebär att man bor på ett slott under pågående produktion.

Eftersom vi skulle stanna till fredagen tyckte jag att det var på sin plats att köpa en hög med tidningar som jag smått optimistiskt tänkte jag skulle hinna läsa (läste halva Costume).

Annars då. Har hållit hårt i bildmanuset. Maniskt kollat flera gånger så vi inte missat något. Och så har vi, teamet, rört oss runt parken efter ett satt schema. Först tågscenen, sen allén, sen alla scenerna med barnen, sen det äldre paret som ska bada (där kvinnan stukade foten precis innan hon skulle hoppa från bryggan) osv…

Här spelade vi också in en scen. Annars var detta rummet som mest fascinerade mig (förutom Zorn-målningen i taket på andra våningen, att det spökar på slottet, eller att konsteliten festade här i slutet på 1800-talet eller kärleksgåvan i rummet ovan som är en gigantisk marmorstaty av Carl Milles och är värd 7 mille).

Här åt vi fulpizza när köket var stängt och finmiddag för fyra i en övrigt tom restaurang (de öppnar egentligen först nästa vecka).

Stylingen gick i jordiga toner med lite vinrött och blått.

Make i solljus.

Och här var Mia och Anne klara för dagen. Jag tittade längtansfullt på dem och fortsatte ut på location för att filma drönarbilder. Anne var förövrigt mer än värd det där glaset bubbel. Hon styrde hela produktionen med järnhand och hade koll på allt från matpreferenser, castingens namn till körschemat.

Hade packat sjukt märkligt. Så fick i princip använda samma kläder hela veckan. Dessa armband piffade dock upp klädtristessen.  

Annars då. Nu ska jag kolla Handmaid’s tale och njuta av tystnaden och ensamheten på hotellrummet. En av de absolut mest påfrestande sakerna med att vara iväg på produktion är att man umgås med människor och kolleger nästintill dygnet runt. På gott och ont. Man lär känna nya fantastiska människor och umgås med fina kolleger. Men den delen av mig som är introvert blir enormt matt och trött av allt socialiserande.

28

Kommentera

Birthe

Har oxå bott där! Fint schlott👌🏼

en-lang-blondin

Mycket! Och himla trevlig restaurang, Lilla Slottskrogen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.