2019-08-08

När vi krämade ur det sista av semestern.

Sista semesterveckan krämade vi ur det sista av härligheten och checkade in två nätter på Örum 119. Ett litet gårdshotell på Österlen med egen glasstillverkning, surdegspizza och supermysiga rum inredda med Norrgavel.

Frulle och denna utsikten hörrrni.

De har även en liten trädgårdsbutik, Blå Spaden. Där säljer de bland annat de ljuvliga japanska handdukarna som finns på varje rum. Läste på deras hemsida att de är vävda med en gammal teknik som tar extra lång tid och gör handdukarna extra mjuka (tänkte på dig mamma!).

Efter att mina badtofflor från Rodebjer spruckit på mitten så är detta mina nya varje-dag-sandaler. Kommer från Gram.

Typiskt god glass från Frusen Glädje.

Supermysigt att knata ner från hotellrummet till restaurangen och äta fantastisk pizza och dricka vin. När minin somnat i sin Greta gris resesäng på rummet kunde sen killen och jag ta ett glas vin till i sofforna utanför rummet.

Förutom att bo på ett härligt gårdshotell körde vi runt lite på Österlen. Besökte ett par loppisar så klart. Dock hittar jag sällan några fynd på dessa loppisar. Känns mest överprisade och allmänt trista. Då känns det betydligt bättre att handla på en välsorterad Erikshjälpen eller Emmaus där pengarna dessutom går till bra ändamål.

På vägen hem stannade vi på Hörte Brygga. Och åt detta goda. Och en kan inte annat än konstatera genidraget i att servera sommarmat i en korg med lite små burkar och plock. På en grå betongbordsskivor. Blir ju inte instagramvänligare än så här. Och allt som är instavänligt betyder ju gratis reklam. Sen att det smakar bra och är lokalproducerat gör ju inte saken sämre såattsäga.

38

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.