2019-07-10

En alldeles perfekt dejt.

Igår lämnade vi mini hos mormor och morfar och tog tåget över bron! Checkade in på hotell, med visst strul då det visade sig att jag bokat tisdag om en vecka. Ganska typiskt mig det där. Att göra en bokning superfort, så fort så det blir fel. Och ganska typiskt killen att skratta och säga “typiskt dig Lina” varpå jag svarar “jo men  om jag inte bokat hade vi aldrig kommit iväg”. Ungefär så.

Vi traskade till Nyhavn och hoppade på båten till Refshaleøen.

Gick över en rostig bro och kom rakt in i värsta bästa tänkbara mest avslappnade hänget man kan tänka sig. Massvis av food trucks att välja mellan, live musik på en stor scen och fullt med bra platser att slå sig ner på. Och en tydlig dansk avslappnad hippiekänsla.

Efter kraftfull beslutsångest blev det en Ceviche. Och ett plastglas sangria.

Solen sken men det var ganska så blåsigt så småfrusna hittade vi en solig plats i lä och åt en crepes med banan och kolaglass och varmt kaffe till.

Värmen återvände och vi lämnade inte den soliga platsen i första taget.

Förrän det var dags att köpa en korg med trippelfriterad pommes frites med parmesan och ett glas billigt vin. Och slå sig ner här för att lyssna på någon slags reggae jazz.

Hade lite försvala kläder nertill.

Nöjda traskade vi mot stan i solnedgången. Sista båten hade gått så vi valde att gå en bit innan vi tog en taxi. Himla fint att kolla in andra delar av Köpenhamn som man inte brukar befinna sig i.

Vaknade av mig själv i morse. Inte av att någon ropade mamma. Även om jag tusen gånger hellre vaknar av “mamma” så var det ändå lite skönt att vakna av sig själv. Åt frulle, återvände till hotellsängen och kollade lite Netflix (jag) och läste (killen). För att sen ta en liten promenad på stan. Om jag bara får välja en butik i Köpenhamn att besöka så väljer jag Shop Dora. Tyvärr är det omöjligt att shoppa i Danmark just nu pga kronan så vi tog vi en (dyr)kaffe på Central Hotel & Café innan vi återvände till Malmö.

31

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.