2019-07-09

Semestermat, semesterfika och semesterregn.

Vi började semestern med att storhandla. Fyllde kylen med enbart goda saker. Så en dag såg min lunch ut så här. Burrata/nektariner/tomat/mynta/basilika/rostade pinjenötter och salmalax lätt stekt och rå, med massa koriander, salladslök och soja på. Mini åt köttbullar och burrata.

Ett par dagar senare gjorde jag kylskåpsrens och fick ihop denna sjukt goda blandningen. I botten kokt kall potatis, sen skivor av lätt stekt salmalax och så tunna skivor morot och rädisa. Gurka och massa koriander, sesamolja, soja och några stänk het sås.

Första dagarna på semestern öste regnet ner. Tyckte det var mysigt. Tror både jag och mini behövde det. Att bara vara inne och inte ha några planer.

Men i söndags när det regnade som värst tog vi oss ut och till Söderberg Sara för att äta mellis. Lagom till att mellis var uppätet sken solen och vi gick till Folkets park.

Killen kom vrålhungrig till Söderberg Sara och beställde in en tallrik pasta. Ricottafylld, brynt smör, salvia och brödcrunch. Mums. Måste komma hungrig nästa gång.

På kvällen gjorde jag Tuvessonskans pytt med helstekt grillost. Hon är förövrigt i högform just nu. Levererar det ena braiga receptet efter det andra och on top av det dessutom helt fantastiska guider i sin Instastory. Guider till Malmö, Österlen, Köpenhamn osv. Rekommenderar verkligen att kolla in. Allt man behöver i semestertider liksom!

25

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.