2019-05-15

Tystnaden i lägenheten när mini inte är här.

Idag har jag lämnat mini hos sin mormor och morfar. Jag ska till Köpenhamn i morgon med ägargruppen till byrån och killen ska på konferens med sitt jobb. Föresten så är det typ alltid så i mitt liv. När det är en bra fest eller något annat trevligt så sammanfaller det med en annan bra fest eller trevlighet. Japp, lyxproblem. Men ändå. Mini var dock extremt glad över att få åka till mormor och morfar. Och jag blir extremt lycklig av hennes glädje. I alla fall. Cyklade snabbt hem från ett möte för att hinna med ett rimligt tåg hem till mormor och morfar.

Gamla kontoret i Stockamöllan, byn jag växt upp i. Kontoret tillhörde industrin som en gång fanns i byn. Älskar byggnaden och gråter lite över att den förfaller. Interiören är dessutom helt magisk från 60-talet. Hoppas innerligt någon snart tar hand om allt.

En gammal fontän framför kontorsbyggnaden.

I påskas plockade jag ett gigantiskt knippe Ramslök, på fredag när jag hämtar mini ska jag plocka nässlor. Världens bästa skafferi.

Och om fabriken lagt ner sedan länge och den fina kontorsbygganden förfaller så blomstrar det på andra håll i byn. Mysiga små second hand butiker har öppnat och i den gamla nedlagda lanthandeln har det flyttat in galleri och ateljé som öppnade upp i påskas. Jäkla fint att se hur byn förändrats. I alla fall. Är åter i Malmö och känner mig halv utan en sovande mini i huset. Passade på att dammsuga när jag kom hem… Utan att någon vaknade. Funderade på att ta ett glas vin på lokal med killen men var för trött. Dammsuga fick räcka. Och i morgon ska jag nog ändå njuta av att inte behöva väcka, tjata om att kläder ska tas på och stressa iväg till dagis. Men kommer nog ändå sakna mest.

31

Kommentera

Mari-Anne

Kan meddela att kontorsbyggnaden renoveras nu på utsidan av den nye ägaren!

Äntligen! Ska bli spännande att följa ju.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.