2019-05-07

Enkla lockar utan locktång.

Min hårfrisörska tipsade mig för ett par år sedan om ett enkelt sätt att få lockar i håret (om man ogillar hårtång, som en ju gör). Testade aldrig utan körde på med den volymen som jag fick av saltvatten spray och mina självlockar som kom fram när man kramade in någon typ av strukturkräm. Men sen jag klippte av håret har mitt hår blivit megaplatt. Så följande rutin kör jag varje morgon. När håret är vått låter jag det bli nästan torrt. Sen sprayar jag med saltvatten spray, gnuggar in Dust it i hårbotten samt kramar in lite styling pasta i topparna.

Sen tvinnar jag lagom tjocka hårslingor.

Fäster med en klämma. Låter sitta undertiden jag fixar och äter frukost och sminkar mig. Sen släpper jag ner och kammar igenom med fingrarna.

Ungefär såhär blir sen lockarna. Är håret torrt på morgonen så sprayar jag över med ett torrschampo, sen fuktar jag fingrarna med vatten och tvinnar ungefär där jag tvinnade dagen innan. Och gör liksom om processen. Så väcks lockarna till liv igen!

30

Kommentera

BS

Så snyggt!! Detta måste jag prova (mvh, småbarnsmor som EJ prioriterar hårstyling..)
Även insp på att göra ett rejält klipp.
Har dock aldrig fattat grejen med saltvattenspray? Tycker bara det gör håret klistrigt, men kanske har provat fel märke.
Men har du torrschampo även när håret är nytvättat?

en-lang-blondin

Kul att du uppskattade!
Kevin Murphys saltvatten spray är grymt. Det bulkar liksom till håret, jag har ett tunt klassiskt skandinaviskt hår, men saltvattnet ger det en tjockare känsla och lättare att handskas med. Ungefär så.
https://www.lyko.se/kevin-murphy/kevin-murphy-hair-resort-spray?gclid=EAIaIQobChMIoJWW2NeQ4gIVQaWaCh0PUQRIEAQYASABEgL60vD_BwE

Kör Dust it i hårbotten av samma anledning som ovan! Även när håret är nyduschat (framförallt då) så det ska bli lite trögare och lättare att handskas med. Torrschampo på flaska (som Bastis) kör jag bara när det är flottigt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.