2019-05-06

Lite Kalabalik.

Nästa år är det tio år sedan jag och Malin startade Lite Kalabalik. Helt galet att tänka på vilken resa det varit. Och vad som hänt på de åren. Började med en spontan idé “vi borde ju starta något, testa på att bygga ett eget varumärke”. Två reklamares dröm liksom. Och så skulle jag ju flytta till Istanbul där det knappast rådde brist på varor att importera

Att det sen blev smycken var lite av en slump. Och att jag hittade ovan armbandsmodell av tvinnat tyg. Men när vi satte konceptet, namnet på företaget, designade den första kollektionen och fick upp en hemsida med en enkel shop. Då kändes allt helt rätt. Och sen gick det av bara farten. Detta var när organisk spridning fortfarande existerade. Man kunde lägga upp en bild på Instagram och alla som följde en såg den. Samma sak på Facebook. Och så fick vi ett gäng bloggare som skrev om oss. Det rusade på och vi löste kalabaliken längst vägen liksom. För kalabalik var det.

Gigantiskt samarbete med SOS Barnbyar (där vi i slutändan har dragit in 4,3 miljoner!!!),  återförsäljare från hela landet som ringde och ville sälja våra smycken, konstant slut i lager, ett gäng kändisar som traskade runt i våra armband och massa press. Vi fick anställa och rodda så gott det bara gick samtidigt som vi startade upp reklambyrån. Galna år så här i efterhand. Sen kom en låda bort i tullen. Någonstans där blev vi väldigt trötta på det. Så vi skalade ner och tänkte om. Idag är Lite Kalabalik  ett lustdrivet litet bolag vid sidan om det andra. En egen liten kreativ ventil. Där vi kan testa och känna oss fram. Som när jag sa till fotograf Malin att jag ville ta färgglada bilder med blixt. Ovan bilder togs fram och Malin konstaterade att hon ska våga mer blixt framöver. Och så kan man designa tre armband efter kvinnor som inspirerar. Malin skrev denna fina texten om kollektionen: Lite Kalabalik S/S 2019 är inspirerad av färgstarka kvinnor som syns och hörs. Så att vi andra också kan göra det. I vår egen vardag, på vårt eget sätt. Alltid med stor kärlek och alltid i stil. 

29
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.