2019-04-15

En lördag i mitt kvarter.

Att vakna en solig lördag och känna att man har sovit typ tio timmar är höjden av vuxenlyx. Berättade en gång för min tio år yngre kollega, dessutom singel, att jag och killen ofta la oss tidigare på fredagskvällen än vi gjorde mitt i veckan. Kollegan utbrast “shit vad trag…” innan han kom på vad han var på väg att säga. Hehe. Tragiskt för vissa. Lyx för andra. I alla fall. Känslan att traska från torget en lördagsförmiddag med famnen full av frukost är oslagbar.

En trogen läsare vet att det är här frukostbrödet inhandlas. På Söderberg & Sara alltså.

Går sen inom Gram, som ligger precis bredvid Söderberg & Sara, och köper tomat och gurka samt lite torkad frukt. Tänker varje gång att jag ska ta med mig stora glasburken och fylla den med havregryn. På Gram köper man nämligen allt på lösvikt. Genialiskt.

Är det sen en solig dag så tillbringas den allra helst ute. I en lekpark. Oftast Folketspark. Men innan park kaffe. Denna gången på Uggla kaffebar som ligger på St Knuts Torg. På hörnet för den som missat.

När jag flyttade till St Knut, 2007, så hette detta kaffet Mys och Ola Salo brukade fika där. Då fanns varken Söderberg & Sara, Gram eller något annat av de hippa ställena runt torget. Bara Mys och bageriet på andra hörnet.

Vill man sen festa till det med middag på lokal på kvällen så kan man ju traska bort till Mineral. Inte jätteofta jag är där en lördagskväll. Var där dock för ett par veckor sedan på en torsdag och käkade alldeles fantastik mat.

Tänkte inte en enda gång på att jag saknade osten. När en köttätare saknar köttet på en vegorestaurang saknar jag osten på en veganrestaurang. Men icke denna gången. Så himla gott!

När jag flyttade till St Knut låg det en “Livs” butik i lokalen. Jag bodde snett över från butiken. Året innan jag sålde lägenheten öppnade Kiez, en berlinsk vinbar. Hann inte njuta jättelänge av att ha en vinbar på en armlängds avstånd då jag blev gravid. Men men. Njöt av känslan att ha en vinbar i kvarteret. Och Mineral som tog över efter fortsätter bära vinbarsfanan högt. Så. En ganska så härlig lördag va!

30

Kommentera

Ida

Är ju det bästa som finns att gå och lägga sig typ runt 22 på fredagskvällarna! /mvh en annan småbarnsförälder på St knut

Oh yes! 🙂

E

Är 33 och häromveckan lade vi oss 8.30 och sov ca 10-12 timmar. Aldrig mått bättre av något och inte det minsta tragiskt tycker jag 🙂

Haha! JA! Så skönt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.