2019-04-10

En italienares bästa tips till en weekend i Rom!

Rom är verkligen perfekt för en romantisk weekend. I höstas åkte jag och killen dit. Innan det var dags för vår weekend frågade jag min vän Malin som bott typ 15 år i Rom, efter hennes tips. Och så frågade jag Alexandra som driver kaffet Noir här i Malmö, eftersom hennes man är uppvuxen i Rom. Har samlat deras tips nedan!

Vi bodde på ett litet litet hotell vid Campo De Fiori. Fint torg med en populär marknad.

Förutom att Rom är en vacker stad så är man ju där för maten. Tänker jag. Vi bodde precis ovanför restaurangen Roscioli. De hade även en butiksdel med pasta, ost osv. I de judiska kvarteren åt vi på restaurangen Nonna Betta, de har kronärtskocka som specialitet. Fick även tips om pizzarestaurangen Pizzarium, de serveras visst både knäppa och oknäppa pizzor. Vill man ta en drink ska man göra det på Sheket (Via delle Botteghe Oscure, 33). Och ett glas vin på Camponeschi (Piazza Farnese, 50).

Glass! Ovan glass inhandlades på Fatamorgana (Piazza degli Zingari, 5). Fick även tips om Gelato de Gracchi (Via dei Gracchi, 272).

På lördagskvällen (vi var i Rom fredagseftermiddag till söndag lunch) var vi egentligen för trötta för någon aktivitet men tog oss ändå till Roms konstnärskvarter, Trastevere! Verkligen värt ett besök om man gillar stadsdelar med rejäl hippiekänsla.

Längst Via Urbana och Via Panisperna liggen många mysiga små butiker och kaféer. Missa inte inte inomhusmarknaden Mercato Monti där du kan fynda vintage och handgjorda saker eller LOL för snygga kläder.

27

Kommentera

Sara

Vilket härligt inlägg! Tack!

en-lang-blondin

Tack själv! 🙂

Ser jo fantastisk ut! Håper på en tur dit i sommer (tross varmen) så legger dette innlegget på minnet.

en-lang-blondin

Ja! Ljuvlig stad.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.