2019-03-11

Grattis kvinnor!

Jag vet. Sjukt uttjatat vid det här laget. Men ändå. I fredags dök det upp. Lite överallt i ens flöde. Grattisutrop till oss kvinnor. På Internationella kvinnodagen. Lite som att säga grattis på Internationella svältdagen (okej, den dagen heter Internationella dagen för utrotande av fattigdom, men ni fattar). I alla fall. Finns tusen saker att säga i detta ämne. Och så många gör det så bra. T ex Nina Rung och Cissi Wallin på Instagram. Vilka hjältar. Själv tänker jag ofta på en kommentar jag fick av en manlig kollega när jag var i tjugoårs åldern “du är ung och arg, det kommer att gå över”. Efter en upprörd diskussion i köket på jobbet. Om det gått över? Icke. Blir mer och mer arg för varje år. Var tredje vecka dödas en kvinna av en närstående man. Det är ett demokratiproblem. Eller en epidemi som Nina Rung säger här.”WHO, Världshälsoorganisationen, har klassat det som ett folkhälsoproblem och som en epidemi. För det tar epidemiska former när så pass många blir utsatta.” En epidemi alltså.

33

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.