2019-01-22

Chaga te!

Sen några år tillbaka dricker jag detta te under vinterhalvåret. Känns fint och värmande i magen och jag är en sucker för hälsokost. Chaga (som är en svamp) eller Spängsticka, ska visst vara meganyttig. På Svensk Hälsokost kan man läsa följande: “Chagan har under lång tid använts som naturmedel mot diverse åkommor, och redan urindianerna i Nordamerika ansåg råvaran vara helig. Den har använts både i förebyggande och lindrande syfte, och anses besitta antiinflammatoriska egenskaper. Chagan idag används vanligen av personer som vill tillföra extra näring med vitaminer och mineraler som kan hjälpa till att bibehålla ett normalt immunsystem.”

Blanda en tsk pulver i hett vatten, häll på en skvätt havremjölk och blanda ner lite honung.

19

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.