2019-01-10

Jag och mini och en eftermiddag på stan.

Går runt med en tröttmössa dessa dagar. Januari (och februari och mars…) är inte mina månader. Nåväl. När det fortfarande var lata mellandagar tog jag och mini en runda på stan. Älskar att gå på stan med denna lilla människa. Man tar det i hennes tempo, svarar på tusen frågor, kollar skyltfönster och fikar såklart.

Vi höll oss runt Davidshall. Älskar dessa kvarter och är där alldeles försällan då det ligger precis mitt mellan där jag bor och där jag jobbar.

Vi började på Kärleksgatan, inte nog med att gatan har stans finaste namn, där ligger både Florista och små gulliga second handbutiker. Och kaféet Kärleksgatan 3 så klart! Extremt bra lunchsallader.

Efter Aplace (där var det en liiiten utmaning att ha med sig en aktiv 3,5 åring) var det hög tid för fika. Och himla fint då att det tjusiga Café Dornonville numer heter Agge & Bönan och ligger på Kärleksgatan. Så himla mysigt på så många sätt. Och mini var inte sen att hålla med, blir löjligt glad när hon säger “så mysigt vi har det mamma”.

Vi slog oss ner i en stor soffa med illgula soffbord. Köpte äppelmust och två bakverk att dela lika på. Megamyset som sagt. Annars då. Första jobbveckan på året har flugit förbi, känns kul att vara igång igen trots tröttmössan. Filar på strategier att överleva dessa tre segmånader. Tänker träning (så fort jag känner mig frisk), Champagne, glada kläder, ost, målade naglar, nyttigheter att äta/dricka, långa helgfrukostar med minin och killen och skönt kompishäng de kvällar man känner för att vara vaken längre än till tio. Fyll gärna på i kommentarerna om ni har fler tips till listan på saker-du-kan-göra-för-att-överleva-januari-till-mars.

34

Kommentera

Jessie

Klämma in 15-minuters fikor med gapskratt med alla kollegor i köket. Gjorde denna januaritorsdag så mycket sprudligare än den annars varit ✨

en-lang-blondin

Mycket bra! Mer sånt! 😀

Ellie

Ta långa bad som doftar gott och gör kroppen mjuk och len (ev dricka ett litet glas saint germain samtidigt).
Gå på bio (Salong Bar Deco på Spegeln!)
Copenhagen Gin Festival i februari. Och om ändå i Köpenhamn… älskar Palmhuset i Botaniske have, speciellt så här års med all varm fuktig luft och vackra träd och växter därinne.

en-lang-blondin

MYCKET bra tips! Tack tack! (drömmer dock om ett badkar…)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.