2019-01-07

Köpenhamns mysigaste gata.

Om man bara ska besöka en gata i Köpenhamn tycker jag man ska gå Ströget upp. Skoja. Nä men Vaernedamsvej är en himla trevlig gata. Känns lite London tycker jag. Eller så är det bara Köpenhamn den känns men man har svårt att fatta att man på riktigt har en sådan jäkla bra stad precis bredvid sig.

Såg dessutom att Aesop hade öppnat en liten butik där. Damn you danska kronan. Precis bredvid Granola. Ett typiskt bra ställe för frukost.

En Köpenhmansfavorit butik ligger också på denna gatan. Dora. Fina små nya prylar blandart med fina små gamla prylar. Fick med mig en taggig fruktvas hem.

Självfallet finns en kaffehipsterbar. Rist ligger här och det är precis så dålig service som det alltid är när det bryggda kaffet är väl genomtänkt. Men kan man ta det så är kaffet gott och atmosfären storstad.

18

Kommentera

Liv

Älskar den gatan och Dora, kan varmt rekommendera dig Jægersborgsgade också och Ravnsborgsgade (speciellt de dagar när det är söndagsmarknad där ett par gånger per år).

en-lang-blondin

TACK! Vilka bra tips. Ska lätt besökas nästa gång!

Ellie

Håller med, så mysigt där. Men exakt… damn you danska kronan! Så härligt det skulle vara om det var liiite billigare sådär bara.

en-lang-blondin

Alltså. Jaaaa… Så tröttsamt att det är 30% dyrare, det är liksom väldigt mycket dyrare ju.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.