2019-01-04

24h Köpenhamn!

Häromdagen svirade jag på mig klänningen jag invigde på självaste nyårsafton. Och drog till Köpenhamn med min allra bästa Maria. Himla nöjd med att jag kom på den lysande idén att bara hon och jag skulle ha en hotellnatt ihop. För att hinna prata ordentligt. Och bara vara. (Klänning Second Female, skor Gestuz)

Vi bodde här! I gröna huset. Hotel Danmark.

Vi började med att besöka Glyptoteket. Detta ställe är ljuvligt. Inte jätteintresserad av antik-romersk-grekisk-historia. Men det kvittar när miljöerna är så himla fina. Färgvalen på väggarna, de pampiga salarna och hela bygget i stort liksom.

Vilade fötterna med en te (jag) och ett glas vin (Maria). Hade verkligen visualiserat mig själv med ett glas bubbel innan resan. Men min hosta som vägrar ge med sig triggas liksom av vin. Sjuuukt irriterande. Semester och allt liksom.

Min väldigt uppmärksammande vän förespråkade en stunds vila på hotellrummet innan middagen. Jag blev serverad te i omgångar, vilade, var tyst och två timmar senare mådde jag och min hals betydligt bättre.
(Ring med sten och armband Lite Kalabalik, andra ringen Sophie by Sophie)

Gillar verkligen att torkade blommor har kommit tillbaka! Både hållbart och tjusigt ju.

Vi avslutade dagen med middag på Il Buco. Italienskt (fast lite för lite italienskt och förmycket skandinaviskt för att jag skulle vara helt nöjd), mysigt och gott.

Efter en rejäl hotellfrulle promenerade vi i solen till Vaernedamsvej. Men lägger de bilderna i ett eget inlägg då den lilla gatan liksom kräver det. Annars då. Att umgås 24h med sin allra bästa vän är som en lisa för själen. Så mycket klokskap i henne. Och resans klokast ord var nog ändå “ett självsäkert uppförande kan dölja oceaner av okunskap”. Ord jag verkligen tar med mig in i 2019 då jag allt förmånga gånger har gått på det där beteendet och stoppat undan min egna åsikt pågrund av “nja, låter ju som hen kan det här bättre än mig”.

27

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.