2018-12-05

Värmande och mumsiga soppor.

Just nu är jag extremt sugen på soppa. Den malmöitiska vinden och gråvädret är inte nådigt. Och denna soppa från Tuvessonskan på rostad sötpotatis måste jag prova! Sötpotatis är helt klart en favoritknöl.

Denna mumsiga ramen tröttnar jag (nästan) aldrig på. Och smör är självfallet hemligheten. Mycket. Och så vitlök. Mums.

Rödbetsoppa är verkligen en favorit. Allra lyxigast är det att äta den på en rysk restaurang i Berlin eller på ett litet hak i Warszawa. Annars går det ju bra hemma i ens egna kök också. Och Green Kitchen Stories kan liksom sin grej så tänker att deras rödbetssoppa är extra bra.

Och inte ett soppinlägg utan en linssoppa. Helt klart vinterns bästa soppa. Sörjer för övrigt Grekens linssoppa varje dag det är snålblåst (ni malmöbor som fattar ni fattar). Denna linssoppa ligger Diadonna bakom.

Och hur gott låter det med rotselleri- och kålsoppa? Med smörstekt svamp och sockerärtor.  Recept Cashew Kitchen. 

Avslutar med vår alldeles egna Fröken Kräsen och hennes potatissoppa. Recept hittar man här.

8

Kommentera

Grekens linssoppan ja…

en-lang-blondin

Så god.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.