2018-07-26

Min alldeles underbara 40-års fest! (del 1)

Jag abonnerade Saltimporten Canteen. För att maten är perfekt, för att lokalen är perfekt, för att location är perfekt (ska mycket till för att man ska störa någon ute i hamnen) och för att Ola & Sebastian som driver stället är så himla bra på så många sätt.

Hade piffat lokalen med ballonger i rosa och gult. Blommor i orange, rosa, gult och rött. Och så lite flamingos på det. Hade såklart även ett quiz som handlade om moi. Där fanns det frågor i stil med “vad heter byn jag växte upp i?”, “varför har jag en prick i belastningsregistret”, “vart träffade jag Mathias” och “vart firade jag och Karin nyår 2013?”.

Började med mingel och fördrink. Och hallå?! Hur bra färgskala på mina gäster. Älskar att de hade tolkat inbjudan i sina outfits (för så måste det ju vara tänker jag). I bild längst till vänster min allra allra äldsta vän Hanna, vi har vuxit upp på samma gata och suttit bredvid varandra i skolbänken i nio år, sen bästa Karoline, Hanna och Christins man Anton.

Briefade restaurangen på stark fördrink. De föreslog Negroni. Tummen upp på den!

Flamingos inne i lokalen, flamingos på Dr Mikaels skjorta.

Bara idel fina människor. Vilken helt galen känsla det är att stå och ta emot vän efter vän som har kommit bara för min skull (och eventuellt god mat och gratis sprit, men mest för min skull vill jag ändå tro…). Från vänster Nina en gammal kollega som jag jobbat många år med och som var vår första anställda i vårt bolag, sen Malin som jag lärt känna genom Mia (ryggen till kameran) som jag lärt känna genom jobbet, sen Ida som jag lärde känna för sex år sedan när hon flyttade hem till Malmö. Ida fastnade snabbt som en typiskt bra vän. Hon höll dessutom ett väldigt fint tal som jag sparar långt inne i hjärtat. Kanske inte finast, men roligast var meningen “du är min stylist Gandalf”. Hehe. Ida hade även beräknad förlossning i lördags. Hade varit fint om vattnet gått där på kvällskvisten.

Alltså OM jag vill veta vad Mia säger här.

Och där i mitten står min allra bästa Maria! Min ständiga klippa och stöttepelare genom livet. Kvällen till ära var hon dessutom toastmadame. Älskar henne gränslöst.

Och här står jag! Fan vad glad en är. Känslan var nästan overklig. Solen, alla vännerna, glädjen! Så glad att jag valde att fira min 40-års dag på detta sätt (trots en hel del fest-ångest). Kan inte tänka mig ett bättre sätt att förvirra fyrtioårskrisen. Egoboost de lux.

Stine Goya klänning från förra vårens kollektion, armband och gul ring Lite Kalabalik.

Efter minglet satte vi oss till bords. Forellrom, gurka, yoghurt och dill. Mums! Och det var också till förrätten som min allra bästa Maria höll sitt tal. Och sjöng. Älskar hennes sångröst. Hon berättade att en vän förlåter verbala snedsteg och syftade då på när hon sa till mig för en sådär 20 år sedan att hon aldrig hade blivit min vän om hon sett min skivhylla (man hade en sådan på den tiden) innan hon lärde känna mig… Och så sjöng hon en sång från en av skivorna i den där skämmiga skivsamlingen. Astrologen. Och refrängen hade hon delat ut till alla så ett mäktigt “du är den vackraste jag mött, inte tuff och kall och hård som andra, du har väckt upp det jag trott var dött…” tog över lokalen. Och mina tårar rullade.

Solen dalade och huvudrätten serverades. En extremt god torsk. Det var det jag minns av den. Minns desto tydligare brorsans tal. Han jämförde mig med Saltimporten “alla bestick i lådan och lika hipp” ungefär så. Och Malins tal! Min allra finaste bästa Malin. Så sällan vi bara relaxar och njuter ihop. Desto oftare jobbar, diskuterar, resonerar, planerar, jobbar, diskuterar. I lördags däremot. Då var vi Lina och Malin på ett dansgolv. Sen sjöng alla mina kollegor och fd kolleger “Landskronavisan”. Det är en intern grej. De som fattar fattar osv. Men allra finaste talet var killens tal. Kort och innehöll enbart det viktigaste.

Och tjejen som speglas i dörren! Christine ju! Min partner in crime här på JWHF och helt nyfunnen vän. Och en av mina husfotografer under kvällen. Så galet tacksam för att hon fångade allt precis som mitt öga önskade.

Alltså. Denna bilden. Två favoriter i en och samma bild. Eller tre favoriter. Längtar så galet mycket efter att den där lilla människan i magen ska komma ut.

Hela kvällen spelade dessa två stjärnor! Återkommer till del två av kvällen i ett annat inlägg. Men lätt att dessa urcoola brudar bidrog till att den delen av kvällen blev megabäst!

32

Kommentera

Så himla härligt det såg ut. Stort grattis i efterskott!

en-lang-blondin

TACK! Det var megahärligt.

nina

Röda klänningen med guldränder….second hand?? Varifrån annars…?

en-lang-blondin

Det är denna! Men den verkar vara slut.
http://www2.hm.com/sv_se/productpage.0671438001.html

nina

Tack snälla för info!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.