2018-07-08

Kalashelg!

Det är verkligen hela vägen in i kaklet  just nu. Står alltså med bannan mot kakelplattorna om ni undrar. Har två dagar kvar. Måndag och tisdag. Sen är det semester för hela slanten. Kommer så klart blogga en del och fixa lite med Lite Kalabalik, men det är lugna puckar. Mest kommer jag ändå att semestern mig. I alla fall. I lördags hade vi kalas. För vår mini som fyllt tre år.

Hon drack fem glas saft med sugrör, åt en liten bit tårta, ett gäng Mariekex och retades med Algot. Fick jättefina paket och strålade när vi sjöng för henne.

Jag är inte mycket för att pressa mig över gränsen. Skulle alltså aldrig ställa mig och baka en tårta dagen innan ett kalas för att “en måste ju ha hembakat”. Även om tröttheten sprutade ur öronen. Och killen ja han är ju kille och ganska bekväm av sig. Så vi köpte en tårta. Rosa var inte ett tema bara den smaken som lät godast och mest barnvänlig.

Gjorde däremot dessa kvällen innan. Blev inte ett dugg snygga. Något stämde inte när jag försökte få bananbitarna att täckas med choklad. Fick liksom kleta på chokladen. Men strödde lite strössel på och stoppade in dem i frysen. La sen upp dem på en granitplatta som legat i frysen över natten. Bästa tipset för att servera något kallt mitt i sommaren! Bra grej att sätta smör och ost på till sommarutefrukosten också.

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.