2017-07-30

En vecka i Apulien.

poolen4_langblondin_0729

Alltså vår semesterplanering var fylld med så mycket ångest. Framförallt handlade det om vart vi skulle åka. Valmöjligheterna är förmåga liksom. Jag ville gärna till Italien. Men då var ju den stora frågan var i Italien. Det blev Apulien. Kändes lockande att det inte var så turistigt. Hyrde ett AirBnb-hus strax utanför Martina Franca. Ett litet hus med pool. Helt perfekt för en semester med en tvååring.

poolen_langblondin_0729

Vi hängde mest hemma vid poolen och käkade massa mellanmål i skuggan. Och till minis stora lycka fanns en hund som gärna hängde med oss. På kvällen när mini somnat satt vi på verandan och drack vin och käkade ost. Men några utflykter blev det.

ostuni1_langblondin_0729ostuni2_langblondin_0729

Ostuni, supergullig liten stad, kallas den vita staden. Förutom att vi promenerade 40 min åt fel håll under kraftig hunger minns jag staden som himla fin. Framförallt den gamla delen. Vi hade siktat in oss på en restaurang som var lite klurig att hitta. Och väl framme visade det sig att den öppnade kl 19.30. Ridå. Det blev en turistmiddag på torget.

monopoli3_langblondin_0729

Monopoli, denna lilla stade gillade jag mycket! Kändes nästan lite hipster. Mitt i det gamla liksom. Vi strosade runt i de mysiga gränderna, fikade, strosade lite mer och fikade lite till. Fick tips från en vinförsäljare att vi skulle käka på en fiskrestaurang i hamnen. Men den öppnade först 19.30… Vår mini behöver mat innan.

monopoli1_langblondin_0729monopoli2_langblondin_0729skylt_langblondin_0729

Polignano al Mare, samma stil som Monopoli men inte lika “friserad” känsla. Här gick vi en sväng i de skuggiga gränderna och tittade ner över kanten på havet och grottorna som Polignano al Mare är känd för.

polignanoamare2_langblondin_0729polignanoamare5_langblondin_0729polignanoamare6_langblondin_0729polignanoamare3_langblondin_0729

En dag satsade vi på att få en riktigt bra restaurangupplevelse. Fiskrestaurangen Alba Chiara läste jag om här och perfekt att de serverade lunch så vi alla kunde käka pigga och glada.

fidkrest1_langblondin_0729

Och hur gott! Närmre en charkbricka än så här kommer inte en fisk-vegetarian.

martinafranca2_langblondin_0729martinafranca4_langblondin_0729martinafranca8_langblondin_0729

Martina Franca bodde vi bara ett stenkast ifrån, hade fått för mig att det var en trist liten stad utan charm. Mest baserat på första kvällen när vi körde fel, var trötta, hungriga och griniga. Och hamnade mitt i ett tivoli. Men sista kvällen gav vi staden en chans då jag var gruvligt glassugen. Och vi hittade godaste italienska glassen, fina små gränder, ett tivoli, en kvällsmatknad och en jättefin gammal stadskärna.

martinafranca7_langblondin_0729polignanoamare1_langblondin_0729

Ciao! Bra semester.

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.