Reafyndade denna kavajen i julas och tänkte att jag skulle spara den till en vårig dag. Men så vaknade jag lite extra trött i morse och tänkte “men va fan”. Och använde den istället en helt vanlig januaritorsdag. Som å andra sidan ganska snabbt visa sig bli en väldigt solig torsdag. Med viss underton av vår.

Kolla detta. Sol som strålar in i hallen på jobbet.

Extra trevlig dag blev det dessutom. Tog ledigt under eftermiddagen för att ta minin till ögonläkaren. Efter läkarbesöket behövde jag kaffe och minin mellis. Blev kanske inte årets bästa mellis. Men eventuellt det godaste.

Fikade här, på Malmös gosigaste café. Agge & Bönan på Kärleksgatan. Mysig ägarinna, supermysiga soffor och smaskiga kakor. Är alldeles för sällan kring Davidhallstorg. Älskar annars de kvarteren.

Efter fika gick vi in om Aplace. Rean var sjukt bra. Så det borde vi eventuellt inte ha gjort. Nåväl. Såg denna vasen. Väldigt väldigt trevlig. Trodde först det var någon tjusig dansk design men det visade sig vara en lokal kreatör. Ännu bättre ju.

19

Detta var den enda tillgängliga bilden jag hade. Blir inte helt korrekt då ett soligt Berlin är raka motsatsen till hur jag känner just nu. Jag har PMS. Och det regnar. Och det är tisdag. Känner en impuls att raljera lite över “allt läskigt som händer i Stockholm just nu”. Är evinnerligt trött på att så ofta behöva förklara och försvara “allt som händer i Malmö”. För tänk ändå. I Stockholm sprängs hela hus i centrala stan. Vågar de ens gå utanför dörren? Jag tror minsann att jag inte vågar åka till Stockholm längre. Men sen sansar jag mig och tänker att det ju trots allt bara är tragiskt att det både sprängs och skjuts på så många ställen runt om i landet. Tragiskt vart det än händer. Så kanske vi en gång för alla kan enas om att Malmö inte på något sätt är unikt? (Är så klart extremt medveten om alla utmaningar som finns i denna stan och jag är även medveten om de fruktansvärda händelser som hänt senaste tiden, men jag är ändå väldigt trött på att år efter år få tackla skämt som “ska vi ta skyddsväst på oss när vi kommer på besök?”)

Och sen nästa grej jag just nu kräks lite på. Vandaliseringen av Zlatan statyn. Försöker förstå själva grejen och de upprörda känslorna. Men det är svårt. Och ännu svårare är det att förstå ännu ett uttryck av meningslöst manligt våld.

Godnatt.

54

Ganska säker på att 90% av mina inlägg börjar med detta motivet som sen följs av någon rad om vädret. So here we go. Skåpet har fått en efter-jul-look och solen sken minsann en liten stund i lördags! Vi passade på att gå ut innan lunch och sen vara ute till sen eftermiddag. Älskar helgdagar som dessa.

Började med lunch på Mitt Möllan innan vi traskade till dagens lekplats. Med ett snabbt stopp här, på Kaffebaren på Möllan, för livets bästa. Den där koppen kaffe efter lunch.

Hade två gamla Gannifavoriter på mig. Pälsen och väskan.

Detta var sen dagens mål. En glad mini lekte loss.

Väldigt glad för dessa skor från Gram. Håller värmen på en snålblåsig lekplats.

Efter lek är det dags för mellanmål. Vi traskade till Solde och köpte två mackor och en kopp varm choklad. Oslagbar känsla att sen traska hem med vetenskapen om att man har varit ute och tankat d-vitamin och nu med riktigt gott samvete kan inta soffläge.

Kändes ännu bättre att man varit ute så mycket på lördagen när man sen vakande till ett konstant ihållande regn på söndagen Himla bra då att vi hade planerat in en mysig överrasknings dusch för vår kära vän Cecilia som väntar sin första lilla mini inom en snar framtid. Vi drack alkoholfritt  bubbel och åt pizza. Gillar verkligen den svenska, lite mer nedtonade, varianten av baby shower. Fint att sitta och prata om hela grejen, dela med sig av erfarenheter och tänka lite på hur den där lilla människan kommer att bli när hen kommer ut.

23

Kul att jobba ju! Har typ alltid tyckte det. I alla fall sen jag började jobba med reklam. Oerhört glad att jag valt ett jobb som inte innebär söndagsångets. I alla fall. Första veckan efter ledigheten. Hallen/receptionen blev piffad med lite torkade blommor som vi fick i present när vi hade fest innan jul.

Jag har tränat två pilatespass. Stolt.

Såg en blå himmel en gång, av en ren slump. Sprang ut precis innan ljuset skulle falla för att ta en outfitbild. Då pekade Anne (min personliga bloggfotograf/kollega) på himlen. Vi drog in ett djupt andetag och sa ”nästan vår ju”. Optimismen när den jobbar som hårdast.

Det var denna bilden vi tog. Nöjd med denna färgkombon. Kjolen är samma modell som min vinröda favorit från Other Stories.

Och så fick jag en timme kvalitetstid med Karin. Hon pluggar så mycket vin nuförtiden så vi aldrig hinner ses. Vi käkade nudelsoppa på Pink Noodel Bar på Saluhallen. Cyklade tillbaka till jobbet i ösregn. Vad det någon som sa vår svart?

28
  • Just wanna view more of
  • Style

Mina tre bästa populärkulturella tips just nu. Marriage Story (Scarlett Johansson är lysande som vanligt), 438 dagar (kände till historien i stort efter att ha lyssnat på Martin Schibbye och Johan Perssons sommarprat, men ändå helt klart sevärd!) och Parasit (väldigt skruvad, väldigt bra). Såg även Shoplifters igår kväll. Men har inte riktigt landat i vad jag egentligen tyckte om den.

Annars då. Har gått på årets första pilatespass och har träningsvärk. Älskar det. Detta är året då jag ska ha träningsvärk ofta. Japp, året då jag återigen tränar regelbundet. Vi har även skaffat Linas Matkasse. Det är alltså också året då vi blir smartare och mer strukturerade. Och så är vardagen i gång igen. I morgon är det en helt vanlig fredag. Gillar det ändå! Även om jag inte känner mig megapepp efter julledigheten, så känner jag den där lilla nytändningen man får av att vara ifrån jobbet. 

36

Känns som om hantverket/handarbetet aldrig har varit trendigare än just nu. Inte allas konstigt då vi glider längre och längre bort från skapandet med händerna när vi jämt sitter med en telefon i handen. Läste också någonstans att vi inte längre har hobbys. Idag ska allt vara en prestation och ha ett mål. Himla sorgligt på något sätt. I alla fall. Är uppvuxen med två föräldrar som fyller varendaste vrå i huset med någon form av hantverk. Säg det hantverket min mamma inte provat på liksom. Det var också mamma som tipsade mig om Instagramkontot petronella.art, en ung tjej som gör brodyr av sin killes konst. Killen skriver så här på sin Instagram “Embroidery is more than that for us, it is something that made us start what you know as “Charles and Elin”, it is the thing that allow us to live full time for art, for us. We are so grateful to spend each day together, to grow and create everyday.” Alltså hur fint.

Jobbar just nu med mental träning. Som när man springer eller cyklar långt. Man ska inte tro att man är framme bara för att man har ett par kilometrar kvar. Så är det med våren. Bara för att det blir ljust nio minuter tidigare numer är det inte vår om ett par månader. Ändå. Drömmer om att kunna ha korta ljusa klänningar. Som denna från Cecilie Bahnsen.

Detta går kanske egentligen inte under “finfint”, men så på pricken kul. Älskar att hata män som mansplainar. Hittade bilden här.

Har börjat att lägga en duk på bordet varje fredag. Sen ligger den där under helgen. Känns festligt och inte vardag. Innan jul någongång lanserade Johanna Bradford sin egna linje, House of Bradford, med dukar och servetter. Älskar det! Ser så mycket fram emot ett lite mindre juligt sortiment.

Tror det var Karin som tipsade mig om Jennie Walldens Instagram. Gillar det i alla fall väldigt mycket! Inga supersnygga bilder direkt, men enkla och okonstlade recept som ger mig inspiration. Blev enormt sugen på att göra denna dippen till helgen.

Och någon som inspirerar enormt mycket när det kommer till färg och kläder är Karoline Dall, karodell på Instagram. Kolla in hennes IGTV och ni kommer inte vilja ha annat än färg på er resten av året. Hennes senaste inlägg om färgglada strumpbyxor är fantastiskt!

Jamen ni fattar varför man längtar bortom regn och rusk och januari. Bild Susan Stjernberger styleinscandinavia på Instagram.

29
  • Just wanna view more of
  • Style

I morgon drar det igång igen. Vardagen. Alltid blandade känslor det här. Bakom sig två veckor som känns oändliga men samtidigt supersnabba. Och framför sig en vinter som ska bli vår. Och som alltid har jag hunnit stanna upp och reflektera när jag varit ledig. Har lovat mig själv att jag måste stanna upp mer. Under resans gång liksom. Det går för fort. Har även lovat mig själv att sova mer och träna mer. Klyscha jag vet. Men jisses vad det blir mer och mer påtagligt ju äldre man blir. Med byrån ser jag fram emot att välkomna nya kolleger under 2020, börja jobba med nya kunder och fortsätta göra fantastiska jobb med befintliga. Lite kalabalik firar tio år och tänker fira det med att ta fram en ny hemsida och lansera den lagom till en rejäl hejdundandes jubileumsfest. Och privat. Mer romantik, mer livsnjut och mer kvalitetshäng med de bästa man har omkring sig. Och så ska vi renovera lite i lägenhet. Kommer förmodligen bli årets största utmaning. Så. Hej och hå nu kör vi!

41

Berlin är som gjort för att resa med barn! Exakt överallt finns det en lekplats. Och roliga sådana! Mini var extremt upprymd över mängden långa rutschkanor.

Man får satsa på brunch/frukost, fika och lunch när man reser med barn. Middagen blir oftast lite spretig med trött unge. Ovan ljuvliga frukost på höjd finns på Anna Blume. Alltid fullbokat och kö, men tack vare en lekplats precis bredvid så stod jag i kö och killen och mini lekte. Efter ca 25 minuter fick vi bord.

Ett annat härlig ställe, som jag blev tipsad om, House of Small Wonder. Vi traskade dit och käkade en ljuvlig brunch sista dagen innan vi skulle åka hem.

Via Elsa Billgren hittade jag detta stället, Café Fleury. Mysigt och avslappnat. Vi käkade ett mellis som heter duga här.

Tog hämtmat till lägenheten alla kvällarna utom en. Då käkade vi på District Mot, finns massvis av vietnamesiska restauranger i just dessa kvarter, runt Rosenthaler Strasse, men denna restaurangen stod ut lite extra med extremt bra dekoration på utsidan. Middagen började inte så bra med att mini fick ett megautbrott. Men hämtade sig efter lite hot och vi fick i oss våra smårätter. Som var sehr gut! 

Lägenheten vi hyrde genom Airbnb låg precis vid Rosenthaler Platz. En stor lägenhet med utsikt över en park. I fem dagar hade vi ett gigantiskt badrum (där duschen var lika stor som hela vårt “Stockholms” badrum hemma…). Gav helt klart mersmak på att skaffa sig ett rymligt badrum.

Förhimla härligt att resa med vår Mini. Blir varm i hjärtat av hennes upptäckar lust! Men jisses vad man också utmanar sig själv och sin relation när man utsätter sig för typiskt dumma saker med barn. Som när vi anlände Berlin sen kväll, inte hade ätit och inte hittade lägenheten. Och inte fick tag i hyresvärden. Mini satt i sin resevagn, huttrade och stortjöt “jag vill hem till Malmöööö”. Inte kul. Men glömt i samma sekund vi kom in i värmen och hon såg det gigantiska badkaret. Ändå fina och härliga minnen i slutändan.

32

Hemma från fyra dagar i Berlin. Vi har strosar, fotograferat nedklottrade portar, lekt på en 25 olika lekplatser (Berlinare kan det där med lekplatser), ätit härliga bruncher, gått lite till och handskats med ett och annat mini-utbrott (oftast beroende på lågt blodsocker men också ett och annat trots, trodde man skulle slippa det efter förra årets trotshelvete…).

Och så skulle ju det nya året firas in. Blev inte bra alls. Tycker i och för sig sällan att nyår blir så bra. Hade en tydlig vision att vi skulle ta oss till KaDeWe, kolla den fina skyltningen, handla goda saker och äta lunch i restaurangen (visualiserade också att vi skulle hinna med ett ostron och ett glas bubbel i Champagnebaren).

Väl framme på KaDeWe visade det sig att de stängde om knappt två timmar och att skyltningen bestod av plakat med ”sale”. Att handla mat i en saluhall med lågt blodsocker och extrem trängsel (med en hungrig fyraåring) är aldrig en bra idé. Vi la ner den planen och åkte upp till restaurangen. Valde pastaavdelningen och sen stod jag där cirka 45 minuter och tittade på när kocken kokade mitt pastavatten och gjorde världens långsammaste bolognese. Åt under tystnad, åkte hem under tystnad. Kände hur en förkylning tog över kroppen och la mig och sov typ två timmar. Sen åt vi hämtsushi, drack bubbel och jag somnade innan elva.

Nåväl. En kväll är ju inte allt. Även om det är nyårsafton. Vi tar igen det under 2020 tänker jag. Och hej 2020 föresten! Önskar mig bara en endaste sak med detta året. Och det är att alla mina nära och kära får vara friska och ha hälsan med sig.

39

Gick inom Aplace för att hämta ut ett par gratis strumpbyxor från Swedish Stocking kom därifrån med ett par blå strumpbyxor och ett rea-fynd. Linoljesåpan fick jag av mamma i julklapp. Ska användas precis som grönsåpa om jag fattat det korrekt. Mini fick ett superfint diadem som mamma gjort. Och så en av julens alla Amaryllis. Älskar denna blomman nästa (men bara nästan) lika mycket som Pioner.

Här ser man diademet mamma broderat till mini lite bättre. Hur fint!

44
  • Just wanna view more of
  • Style