Började fredagen med frukost på gult bord och en föreläsning om rörligt i sociala medier. Inspirerande och trevligt. Allt annat än trevligt var att jag sprang på en gammal kollega. Gammal som i mer än 15 år sedan vi jobbade ihop. Just att vi sprang på varandra var det inget otrevligt i. Inte heller vårt småsnack. Han sa att han följt mig och det hade varit en intressant resa. Jag sa “ja det trodde jag nog inte då för 15 år sedan att jag skulle vara här jag är idag”. Varpå han kände sig nödgad att svara “nä ärligt så trodde inte jag det heller”. Självfallet var jag tvungen att fråga vad han menade med det och varför han inte trodde det. Varpå han svamlade något i stil med “ung blyg tjej från Stockamöllan (byn jag vuxit upp i)”. Blev matt och ledsen över att han tänker så om alla unga, lite tysta tjejer han möter. Att det blir nog inget mer av dom inte. De är ju så blyga och kommer från landet. För jag vet att han är långt ifrån ensam om att möta unga tjejer på just det där sättet. Men tänka sig. En dag kan den där unga, blyga tjejen vara en potentiell arbetsgivare.

Har försökt klämma in lite produktfotografering. Blir stressad av tanken på att snart har man ljus mellan kl 09.00 och 15.00. Och kolla in Lite Kalabaliks sajt, fantastiska Isabell N Wedin som plåtat.

Får ont i ögonen över hur fint allt är just nu. Denna bilden är inte direkt representativ, men Rörsjöparken är magisk. Ljuset i Pildamsparken ännu mer magi. Och kyrkogården på Sorgenfri en färgexplosion i rött, orange och gult.

Självfallet matchar man naturen.

Har hängt med denna hängiga. Fick feber natten till fredagen och har inte varit på topp i helgen. Hosta och förkylning. Men vi har myst desto mer och njutit lite mer långsamt av höstvärmen.

Och i går var jag spontan. Händer inte så ofta längre. Men när kollega Anne messar på förmiddagen och frågade om jag vill ta ett glas vin på kvällen svarade jag med vändande sms. Så vi möttes upp på Mineral och drack två glas vin (!), men pratade i fyra timmar…

Och så avslutade jag helgen som sig bör. Lek i Pildamsparken och fika på Atrium. Kvällen har jag ägnat till att lägga upp plagg till försäljning på min loppis. Så in och shoppa vetja!

8

Har börjat leta efter de dova, lugna plaggen i min garderob. Och denna outfiten är ju liksom hur bra som helst. Fick mig att rota fram ett par 20 år gamla mockastövlar ur görmmorna. Bild: Trine Kawamura Kjær

Fanns en tid jag läste feministisk litteratur var och varannan dag. Numer finns argumenten där utan att jag behöver hämta dem från en bok. Men att läsa kloka Nina Åkestam kan aldrig bli fel. Hon har släppt en bok och jag har förbeställt den.

Blev extremt sugen på råraka efter att Calle lagat en till Nina i Vår tid är nu. Och så såg jag denna hos Siri Barje.

Denna bilden är så sjukt mycket inspiration. Märket heter Lizzie Fortunato och tvillingparet Lizzie & Kathryn ligger bakom det. Från New York så klart. Bild: Lizzie Fortunatos Instagram

Något tickar igång i mig när jag ser små fina skedar och smörknivar snidade för hand. Något väldigt hemtamt i det. Dessa har Daniel Wester snidat fram. Kolla in de megalånga slevarna på hans Instagram. Små konstverk.

10

Veckan rullar på och rusar iväg på samma gång. Jobbar just nu med en sjukt rolig grej som gör att jag drömmer om gamla slott och intriger. Precis när man började fundera på om man kan det här nu så får man ett projekt som svarar “Eh nä det är liksom inte meningen” på den frågan. Men i söndags var det allt annat än jobb. Då var det fullt ös på dessa två. Christin, Algot, mini och jag  började vår play date med “de stora köttbullarna” på Spoonery.

Efter maten (“om du äter en köttbulle till blir det fika”) delade jag och mini på denna. Kan vara en bidragande faktor till att hon sen tyckte det var en bra idé att rusa iväg från Christin som för en stund var själv med min mini och sin Algot. Jag kommer ut från Spoonery och möts av Algot som snällt står och väntar, samtidigt som jag ser Christin på håll med ett gigantiskt sprattlandes barn i sin famn. Mitt barn. Man kan se det som att Christin fick lajva tvåbarnsgrejen.

Vi stannade till här, på Café No 6, för att handla kaffe och fika med oss.

Innan vi landade i favoritparken nummer ett. Folkets park. Höst, sol och kanelbullar.

Ganska snabbt såg det ut såhär. Halvätna bullar och inga barn. En söndagseftermiddag när den är som bäst.

9

En helt vanlig helgmorgon vaknar en av att killen går upp. Typ vid sex-sjusnåret. För att springa… Sjukt märklig grej. Det är inte killen jag blev tillsammans med. Men ändå härligt att han rör på sig ju. Fast extremt störigt att jag vaknar tidigt. I lördags vaknade jag klockan åtta av att minin kallade på mig. Betydligt bättre start. Vi klädde på oss och traskade till Söderberg & Sara.

Älskar deras gröt. Alltid exceptionellt god. Denna med äppelmos, kanel och rostade nötter.

Efter gröt och Pain chocolat gick vi till Möllan med siktet inställt på att köpa en pumpa.

Älskar som bekant denna delen av staden. Men vågar knappt skriva varför då jag fått mitt livs enda “hatstorm” i kommentarsfältet när jag gjorde det sist. I alla fall. Älskar att traska till Möllan en lördagsförmiddag för att handla frukt och grönt. Och ja, jag älskar att det är stökigt och bullrigt.

Så in i bänken glad att jag har denna lilla människa i mitt liv.

Efter torghandel gick vi till Pildammsparken och “trumlekplatsen”. Lekte ett tag men fick bråttom hem för att hinna äta lunch och packa övernattningsväskan. Fick mini att inse allvaret i att hinna med tåget. Som tur var tror jag hon ärvt min tidsoptimism. Vi hann och jag hade sen en perfekt tillbakalutad eftermiddag/kväll. Barnen lekte och Daniel lagade mat. Jag och Maria drack vin och pratade. Blir inte bättre än så.

Fick med mig hem två pumpor, biljett från Stångbymässan och så skickade Maria med mig ett par tidningar. Påminner mig om hur min mamma och de andra kvinnorna på gatan la Året Runt, Allers och, hade man tur, Hänt Extra i varandras postlådor när jag växte upp. På söndagen vaknade jag av att mini klappade mig på ansiktet. Också en bra start trots att det var tidigare än vanligt. Men sover man borta är det ju dumt att sova bort all värdefull tid man kan spendera med andras leksaker.

12

Har klippt av en ganska bra bit på håret. Fortfarande inte bestämt mig om jag är nöjd. Är annars överlag ganska avslappnad till att klippa av håret eller klippa lugg. Förutom den gången då jag nyförlöst klippte luggen själv. Ovanför fingrarna som sträckte ut håret, istället för under.

Outfit från i fredags. Mini sa “mycket mamma” när jag frågade henne vad hon tyckte om min outfit.

Jag fredagshandlade blommor, ost och choklad. Killen var på resa med jobbet från torsdag till söndag. Och eftersom jag älskar att vara själv (alltså älskar) så längtade jag orimligt mycket efter denna egentid. Egentid som i egentid när minin somnat. Torsdagen satt jag med en presentation hela kvällen. Men laddade desto mer inför fredagen. Efter att mini somnat började jag kolla på Vår tid är nu, helt missat denna underbara serie på SVT. Klämde en Knäckbräck lakrits, en halv påse linschip soch tre avsnitt. Sen drömde jag romantiska drömmar om efterkrigstiden. Vaknade av att minin ropade maaaaamma. Chocken när man kommer på att man är den enda föräldern hemma.

Resten av helgen var ett enda långt kvalitetkompishäng. Men det får egna inlägg.

24
  • Just wanna view more of
  • Style

Testade Plant Magic’s Kitchen förra veckan. Gott och vällagat! Och himla tjusigt för ögat. Fanns kött också på menyn så tycker nog att namnet på restaurangen är förvirrande. Maten var rejäl och ganska mycket “en bra malmörestaurang”. De serverar frukost och lunch.

Spetskål. Alltid spetskål.

Och så rekommenderar jag verkligen ett besök på Skarhults slott! Och utställningen “Den dolda kvinnomakten. Alexandra von Schwerin som ligger bakom initiativet till utställningen pratade på en helt fantastiskt frukost jag var på för ett par veckor sedan. Frukosten stod Zoegas för, och syftet med frukosten var att berätta att de döpt ett av sina kaffe till Maria Zoegas. Efter kvinnan som drev upp företaget Zoegas till vad det är idag. Maria nämns dock inte någonstans i historieböckerna om företaget. Det gör däremot hennes man. Detta vill Zoegas ändra på. Men tillbaka till Alexandra! Slottsfrun som en dag funderade på vad de andra fruarna på slottet hade gjort innan henne. Hon letade i slottets dokumentation men hittade nästan ingen info om dem. Även om hon mellan raderna kunde läsa att de både drivit och renoverat slottet medans deras män varit upptagna med annat. Så utifrån det satte hon alltså ihop utställningen “Den dolda kvinnomakten”. Går på Skarhults slott till den 14 oktober. Skynda alltså! Även utställningen “Den goda manligheten” om manligt ideal genom tiderna, är värld ett besök.

P.S. Läs denna lysande intervju med internets just nu roligaste personer.

16

Plåtmat av Julia Tuvesson, så himla imponerad av Julia. Byggt upp sitt egna varumärke och företag på ett fantastiskt sätt och på kort tid. I dagarna har hon släppt boken Plåtmat som redan sålt slut. Ostknivar L économe, älskar dessa små knivar. Köpte dem på Beau Maché för ett par år sedan. En liten vardagsrealistisk detalj. Blir lite irriterad varje gång jag använder den blå kniven, påminns om att killen maskintvättat den så träet är förstört. Skor Gram Shoes, bekväma, lätta och snygga. Ungefär så. The Eye, fotobok med ett urval av Fotografiskas bilder genom åren. Man kan inte få för många fotoböcker.

12

Tänker inte hymla med att något av det bästa med min fyrtioårsfest var presenterna. Uppvuxen i ett hem där man la mer fokus på julmaten än klapparna (öppnade dem först efter att all mat var uppäten). Överhuvudtaget var presenter liksom inte så viktiga (detta kan eventuellt ha skapat en något shoppinggalen person). Som sagt. Älskar att få presenter. Och bäst är ju när den som ger präglar presenten och man ser att det finns en tanke bakom. Ännu bättre när presenten dessutom sträcker sig långt efter ens födelsedag. Som denna. Fick en dag i Köpenhamn av Malin.

Självfallet började vi med frukost. Och Bellinis! På Hotel Sanders.

Toaletten på Sanders.

Och hej föresten! Har pausat bloggen en vecka. Varit förkyld, låg, trött och sparat energin till jobbet och mig själv.

Vi började med ett besök på HAY, där vi handlade precis det man alltid handlar. Fina tändsticksaskar, pennor, anteckningsblock, tejp osv.

Omklädningsrummet på Stella Mccartney. Där var det halva priset på allt utom hennes väskor. Fortfarande väldigt dyrt men visst tusan övervägde man att i alla fall köpa ett par löpartajts.

Ljuvligaste Beau Marché. Minns när Malin upptäckte butiken för snart tio år sedan. Vi körde dit efter att hon hämtat mig på Kastrum efter en av mina många Istanbulresor för Lite Kalabaliks räkning. Sen käkade vi mozzarella-sallad på deras innergård.

Nu blev det burrata och ost inne i deras café.

Butiken kan man ju gå hur länge som i. Den absolut finaste butiken jag vet tror jag minsann.

Stora delar av dagen satt vi ner vid ett bord med mat. Snackade, drack vin eller kaffe.

Eventuellt var det sista dagen med bara ben.

Sen var det dags att ta sig hemåt. Som sagt. En alldeles perfekt födelsedagspresent ganska exakt två månader efter den stora dagen.

18

Kastar in en snabb hälsning. Är nämligen inte alls i form. Förkyld som satan, PMS så in i helvete och en stulen cykel på det. Världsliga och enkla saker som går att lösa. Men just nu tänker jag gå och lägga mig i stället för att blogga helt enkelt. Men stay tuned. När orken kommer tillbaka kommer ett fullmatat Köpenhamnsinlägg. Alltid härligt ju.

Kavaj ett par år gammal från Other Stories, tröja och väskskärp Other Stories, kjol ett gammalt reafynd från Baum och skor sprillans nya godingar från Gram Shoes.

12

Nästan varje kväll jag nattar mini så pratar vi om vilken dag det är i morgon. Igår kom vi f ram till att det ju är fredag idag. Och så fort hon inser att det är fredag utbrister hon CHIPS! Så sant. Fredag är chips. Och hämtmat. Himla fint. Något annat som är himla fint är ju Kärleksgatan 3:s golv.

Och de nöjer sig inte med enbart fint golv. Nopp. Denna salladen kvalar lätt upp på listan över stans bästa  lunchsallad.

De har även denna tjusig tavelvägg.

En helt annan dag var jag här. På MJ:s och lyssnade på Loppigruppens trendspaning. Alltid lite småintressant även om det inte är några skrällar man får höra. Det jag fick med mig var att Loppis målgrupp (mammor) handlar typ enbart med rabbatkoder och erbjudande. Fattar grejen. Men skulle vilja veta mer. T ex hur många handlar på inspiration (som Other Stories nyhetsbrev), hur många handlar för att det är lätt checkout och många valmöjligheter på leveranssätt (som Apotea), hur många är varumärkestrogna (som jag tänker många Skin City kunder är), osv. Och sen är det ju himla trist att vi lever i en tid där billigast alltid vinner. Som med mat. Betyder ju att någon, i något led, får betala för det billiga priset.

Tidigare i veckan käkade jag lunch med MarinaJulie. En annan topp-fem-sallads-lunch i Malmö! Evigheter sedan vi sågs. Så himla fint att få till en timme tillsammans.

Marinas solisar var de coolaste på länge. Och så klart inköpta i NY för många år sedan. Marina är för övrigt en väldigt cool person. Hon och hennes familj bor i en superfin lägenhet i Helsingborg (kolla in den här), de har bott och jobbat i New York i många år. Både med och utan barn. Och så är hon liksom bara en genomfin människa. Nu. Fredagskväll med chips och rödvin.

13