2021-02-03

Alla lägenheter jag bott i – del 1

I år är det 10 år sedan jag flyttade till Stockholm! 10 år, det känns overkligt att jag bott här så länge. Jag räknade lägenheterna jag bott i och kom fram till att det är 11 stycken totalt. Så lite mer än en lägenhet om året. Inspirerad av Sandra Beijer och till ära av mitt 10-årsjubileum tänkte jag att vi tar och kollar på alla mina lägenheter! Det får bli två inlägg, för hjälp vad jag flyttat runt.

Mörby

Hösten 2011 flyttade jag till Stockholm! Min första lägenhet i Stockholm låg i Mörby. Så längt utanför stan men nära till Stockholms Universitet, och jag hade ju flyttat till Stockholm för att plugga. Lägenheten i sig var liten, omysig och hade en tjock-TV. Mitt starkaste minne härifrån är att en granne knackade på dörren panikartat en söndag, mitt på dagen, och bad om en toalettrulle. Undrar fortfarande vad som hade hänt som gjorde att han behövde den där rullen så desperat.

Skogskyrkogården

Lägenheten i Mörby hyrde vi bara i ett halvår tror jag. Nästa lägenhet, den i skogskyrkogården, hyrde vi ännu kortare. Två vårmånader 2012 bodde jag i en smutsig men ljus lägenhet som låg precis vid e4:an, så nära att jag lärde mig känna igen ljudskillnaden på sirenerna mellan ambulanser, brandbilar och polisbilar. Kanske var det för att jag bara bodde här på våren. Men jag minns den är tiden som ljus, grön, hur jag satt under träden på kyrkogården och läste.

Skärmabrink

Den här lägenheten var också så smutsig när vi flyttade in, vilket vi gjorde under juni 2012, han som hyrde ut den till oss visste inte hur man städade. Och i köket fanns det ingen fläkt utan bara en bordsfläkt vid spisen. Här skulle vi ha bott länge men så blev det inte för han vi hyrde den av ångrade sig. Så det blev bara 5 månader. Jag bodde inte här så mycket för under sommaren var jag hemma i Västerås, jobbade på distans och tog körkort.

Sundbyberg

Min bästa andra hands-lägenhet dittills! Inte för att den var fin och mysig utanför att den var ren och framför allt för att tjejen vi hyrde den av var SÅ trevlig och hade bott själv mycket i andra hand. Den var ren, hade rimlig hyra och vi fick tillgång till förrådet. Bara en sån sak vet jag kändes otrolig. Plus att jag verkligen gillade Sundbyberg som område.

Skärmarbrink

Tyvärr gjorde sundbybergs-tjejen slut med sin kille och behövde flytta tillbaka till sin lägenhet. Då fick vi tag på den här fina via en gammal klasskompis till mig. Så det blev flytt tillbaka till Skärmarbrink igen, nu har det hunnit bli höst 2013. Jag tyckte om denna lägenhet så mycket. Bra läge, ljus och nästan inredd så som 23-åriga Emelie hade inrett själv. Men den kostade lite väl mycket för två stycken studenter.

Hammarbysjöstad

Eftersom skärmarbrink-lägenheten var så dyr började jag kolla studentlägenheter. Då visade det sig att vi kunde få en typ lika stor lägenhet som vi bodde i 900 meter närmare vattnet och stan för halva priset. Så vi sa upp vårt andra handskontrakt när vi fick tag i denna pärla några månader senare. I mars 2014 flyttade vi till den lilla lilla studentlägenheten med uteplats. Det blev inte att vi bodde här speciellt länge heller, jag tänkte nämligen lite naivt att om vi bor större, då kanske vårt förhållande blir bättre?

Hammarbysjöstad

Vi flyttade därför 5 våningar upp i huset till en mycket större lägenhet redan i december 2014. Där bodde vi tillsammans i 3 månader innan jag gjorde slut. Jag bodde kvar för det var min lägenhet enligt kontraktet, hehe. Här bodde jag länge, både ensam och med Sofia. Älskade denna lägenhet och blev så ledsen när jag var tvungen att flytta ifrån den. Min första alldeles egna lägenhet. Jag känner så mycket för den fortfarande, lite som att jag blev delar av den jag är idag i den där lägenheten. Satt på golvet i den tomma lägenheten och fällde en liten tår dagen jag lämnade in nycklarna.

Nu är det 4 lägenheter kvar! Men de tar vi lite längre fram för det här blev så otroligt långt!

20

Kommentera

Vad fint att se och läsa om. För övrigt blev jag påmind om att jag nog säkert följt dig i en mindre evighet pga minns så många av lägenheterna via din blogg. Kul på nåt vis. Men kan inte greppa att jag blivit så mycket äldre.

så fint med den här typen av sammanfattningar!! jag har inte lika många på min lista men ska nog klura på en sammanfattning jag också hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.