2021-01-20

3 tv-serier jag tittat på

Under min julledighet kollade jag på extremt mycket serier, och så har jag stickat. Det är mitt nya pandemiprojekt – att lära mig sticka. Men nu till serierna jag sträckkollat samtidigt som jag tappat maskor och stickat ojämt.

Illustration av mig, klicka på bilden för att komma till min Illustrations-insta!

Familjen Bridgerton

7,1 på IMDb finns på Netflix
Nej men här möts två genrer jag gillar i perfekt harmoni, gossip girl och kostymdrama. Jag hade inte gissat på att det skulle vara en bra matchning men det är det. Så Daphne Bridgerton debuterar och eftersom hon är kvinna på det tidiga 1800-talet är det här det absolut viktigaste i hennes liv, mitt i allt detta börjar en ”skvallertidning” att tryckas upp, där avslöjas flertalet skandaler. Extremt likt gossip gril fast med pampiga baler i ett 1800-tals England.

A Discovery of Witches

8,1 på IMDb finns på HBO
Diana Bishop är en helt vanlig person som pluggar på Cambridge universitet, ja förutom den lilla detaljen att hennes mostrar som uppfostrat henne är häxor. Märkliga saker börjar hända och en dag får hon låna och läsa en bok som förändrar allt.

Den här serien är så filmisk, jag älskar hur den är filmad, tonen och känslan. Det är mystisk och vacker och lite spännande.

WandaVision

7,6 på IMDb finns på Disney+
Jag gillar Marvel så jag kände att jag absolut behövde titta på detta. Än så länge finns det bara 2 avsnitt ute, nya släpps varje fredag. Det är svårt att säga vad det handlar om, Wanda och vision är fast i någon slags drömvärld som de verkar tro är deras verkliga liv men en hel del pekar på att det inte är så. Mer än så vet man inte. Det är långsamt, extremt långa eftertexter 7 minuter(!?) men jag vill ändå se vad som händer. De första två avsnittet lever absolut inte upp till mina förväntningar men jag hoppas på att det vänder snart. Så titta om du är ett Marvel fan men annars kan du skippa det.

14

Kommentera

Elin

Kul! Tack för tips!
Och kanske ännu mer kul med stickningen – show us 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.