2020-12-31

20 bilder från 2020

Januari 2020, jag hade min första kväll utan Otto och vi firade Josefin som fyllde 30! Det enda firandet som kunde bli som det var tänkt. Den här bilden känns som en helt annan tid sedan dels pga det uppenbara: fest, sitta nära men också pga att ingen jag känner bor i den där lägenheten längre och en till liten person har fötts in i gänget sedan dess.

Det blev februari och vi insåg att 35 kvm ju faktiskt är lite väl trångt på 3 personer. Så vi bestämde oss för att sälja och sedan vips var den såld. Det gick så fort och så bra.

Mars och covid-19 kom och jag som precis hade börjat röra mig hemifrån, gå på öppna förskolan och hänga med kompisar stannade hemma igen fast nu hade vi sällskap av Hampus också!

April

Vi köpte lägenhet! Vi kollade på väldigt många, vissa blev sjukt dyra, andra fick inga bud alls och vi blev misstänksamma. En dag ringde vår mäklare som sålt vår lägenhet och sa, jag har hittat den, er nya lägenhet! Och det hade hon. Ovan kan ni se originalplanritningen och en skiss på hur vi tänkte och så en bild på väggen så som det var på visningen, den väggen vi nu har rivit ner.

Maj och Hampus jobbade fortfarande hemma och hade en miljon möten. Och Otto var absolut liten fortfarande men inte så tyst och lugn längre. I maj månad snittade jag 20 000 steg om dagen enligt min app. Jag gick och gick och gick och lyssnade på böcker. Och visst är vi liiite lika ändå, jag och Otto?

Juni

Otto hade lärt sig att sitta bra och kunde krypa och ställa sig mot lite grejor. Vi började gå till öppna förskolan som hade verksamhet utomhus. Hade inte sett poängen innan när han inte ens kunde kunde ta sig runt och sitta och det var utomhus.

Juli var ganska sämst rent vädermässigt vilket var typiskt för vi var lediga och var i Skåne nästan hela månaden. Men det regnade och regnade. Men det gjorde inte så mycket, vi var på loppisar, åkte till Österlen, hälsade på kompisar tog in på hotell, badade så ofta vi kunde och jag fyllde 30! Det var ändå en otrolig månad, Otto hade också en period då han sov till 07.30. Inte hänt sedan dess.

Augusti

Vi fick äntligen tillträde till lägenheten. Precis lagom tills dess kom värmen. Hela augusti stod vi och målade, spacklade och rev väggar i värmebölja. Rekommenderas inte.

September

Min sista föräldralediga månad! Otto tog sina första steg dagen han blev 10 månader. Så sista månaden vi var hemma tillsammans kunde han gå, han kändes helt sjukt stor så snabbt då! Annars så spenderades ca varje minut av september till renovering. Det var allt vi gjorde.

Oktober

Det var en väldigt bra månad. Renoveringen började lida mot sitt slut och vi hade äntligen ett fungerande kök, rinnande vatten, diskmaskin!! Det kändes så lyxigt. Jag firade min 30-årsdag med mina kompisar flera månader för sent. Ottos faster och kusiner var uppe på besök och Otto fyllde ett helt år! Mycket bra och kul som hände i oktober. En ny favoritmånad sedan 2019, helt klart.

November

Jag hade så mycket planer. Merparten av min familj och mina vänner fyller år i november. Men istället blev det ännu en månad av inställt firande. Så på grund av allt inställt blev månaden väldigt lugn och mysig, minus den hemska matförgiftningen jag råkade dra på mig på Hampus födelsedag.

December

För mig har november och december lite flutit samman. Det har vart samma långsamma tempo och inställda aktiviteter. Till och med inställd jul. Eller ja det är ljug, det har inte alls vart långsamt på jobbet, där har jag haft massor med saker att göra på bara 4 dagar (är permitterad 1 dag i veckan). Fast det här med att jobba 4 dagar ist för 5, speciellt efter en föräldraledighet, är nog den bästa konsekvensen av det här covid-året.

Förhoppningsvis hörs vi lite mer här 2021, jag ska bara få Otto att sluta vakna 04.30 först. Ge mig gärna tips på hur man lyckas med det!

28

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.