2020-03-30

Jordgubbsmunkar och 12 timmarsbullar

Vi gör inte mer än det absolut nödvändigaste, som att handla och gå ut på promenad emellanåt. För två veckor sedan promenerade vi längs vinterviken. Det var så mycket folk? Helt fullt på uteserveringen. Så nu går vi på folktomma ställen. Känns sådär att vi måste gå på visningar, men vi måste ju. Få en okänd sjukdom och kanske dö eller bli bostadslös. Kul det är att leka pest eller kolera IRL.

Mitt nöje som mammaledig – köpa den veganska onsdagsmunken från Söderbergs bageri. De gör munkar på onsdagar och har en ny smak varje vecka. Denna med jordgubbsfluff var 100%.

Har lagat en form av pytt med alla grönsaker som fanns i kylen. En grej som tuvessonskan lärt mig är örtsmör. Frysta örter blandat med smör som åker på alla ugnsrostade grönsaker de sista 15 minutrarna. wow.

Ibland somnar Otto tidigt, då vågar jag plocka fram färg. Jag tappar ALLTID penseln och förstör minst en gång, orkar inte med mig själv.

I lördags gjorde Hampus min bästa frukost, eggs benedict! Första gången jag var hemma hos honom fick jag det till frukost för att jag hade sagt att jag gillade det. Gulligt va!

Jag har vart så taggad på att baka bullar, har liksom aldrig gjort det innan? Kan ha vart på hemskunskapen i 9:an som jag bakade det senast. När jag hade börjat baka såg jag att receptet tog 12 timmar. Fy fan.

Fick sällskap av den här gulliga imorse för att baka ut allting.

Degen gick sönder på 3 ställen när jag bredde på kanelsmöret.

Och sen så råkade några av alla bullar få för mycket färg. haha var så uppgiven. 12 timmar och allt såg ut att gå åt helvete. Men de smakade gott! Fast de blev bara 20 st. Otroligt snålt recept.

Tror jag ska starta en surdeg den här veckan? Älskar projekt faktiskt. Får se hur mkt jag älskar det när det tagit 6 dagar att göra ett bröd som blir platt och smakar skit.

16

Kommentera

Anna María

Söderbergs onsdagsmunk är bäst! Den där med jordgubbsfluff hoppas jag kommer tillbaka. Måste testa!

Ja de är otroliga!! Haha jag meeed

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.