2020-03-08

Att köpa nytt och vara mellan boenden, mitt i stressen. Om hopp och förtvivlan.

Jag går in på hemnet som en besatt. När kommer den, vår lägenhet? En mäklare ringer mig och säger ”hej jag har en 3:a jag tror ni skulle vara intresserade av, den ligger uppe nu”. Innan hon har avslutat meningen hinner jag svara att jag har sett den men att den saknar planritning. Hetsig. Planritningen ligger tydligen uppe nu. Den känns okej. Kanske kan den bli fin?

Bilder säger ingenting. Fula lägenheter kan vara fina och mycket oftare – tvärt om. För mig handlar det så mycket om känslan. Känns det hemma? Är gatan mysig? Kan jag tänka mig att promenera hem här från jobbet? Finns det ställen utomhus i närheten Otto kan hänga på? Vilka förskolor ställde vi Otto i kö i nu igen?

Det är så mycket som ska stämma. Och vi är väldigt kräsna, det är inte inom speciellt många kilometer vi kan tänka oss att flytta. Förra fredagen dök det upp en fantastiskt fin lägenhet, precis bredvid ett av aspuddens bästa ställen. Men den blev bortplockad innan visning. Så många som blir bortplockade innan visning.

Det går så otroligt mycket upp och ner. När en lägenhet säljs som vi är intresserade av känns hoppet helt ute. Jag tänker att allt är förstört, förlorat, nu blir vi hemlösa innan vi hittar nytt. Men just nu är allt på topp för det är helg och nya lägenheter släpptes (såklart) den här veckan också. Jag har för tillfället flyttat in mentalt i 3 olika lägenheter, inom några dagar har jag väl flyttat ut och är förkrossad igen. Men nu. Nu lever drömmen.

Kök och vardagsrum i ett? Otroligt mysigt, eller kanske stökigt. Men tänk att stå där och laga mat, kika på när Otto fixar med sina grejor samtidigt. Här kan jag bo.

Ja men vad har vi här då? Jo en lägenhet med gasspis (bäst) OCH med en vanlig ugn, halloj! När kan vi flytta in? Sa jag att det är fiskbensparkett i alla rum? Den här vågar jag knappt ens hoppas på.

Eller den här, med middagsbord i solen, inte i bild: en öppenspis.

Det blir antagligen ingen av dessa. Förra gången var vi på 24 visningar, bara vart på 3 hittills. Så oklart också vilken lägenhet som drar iväg i budgivningen. Det känns lite som ett lotteri.

23

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.