2020-03-01

En lista om mat.

Jag älskar mat, både att laga och att umgås med någon när den lagar mat, matlagningsprogram, matinsta, matyoutube. Älskar mest att äta, såklart. Jag har därför knåpat ihop en liten lista om mat, varsågoda!

Vad kan du inte laga? RIS, jag får stress och ångest av att koka ris. Har absolut skällt ut Hampus när han bett mig fixa ris för att det ger mig ångest. Varför ångest? Jo men det blir alltid fel och jag har förstört mer än en kastrull i livet pga ris. Tack till Frida Lund som knåpat ihop en beskrivning om hur man kokar ris. Behövde den. Kanske vågar prova snart?
Vilket är ditt favvo matkonto på insta? Jag har verkligen många som jag gillar, men Sofia Woods insta, som egentligen inte är all in på maten blir jag så inspirerad av. Har faktiskt lagat mat inspirerat av hennes recept flera gånger.
Recept du är sugen på att laga? Någon röra att ha på briochetoast från Garant eftersom jag är en slav och sprang och köpte direkt jag såg att det fanns i butik. En röra på räkor, chilimajjo och rödkål – toppat med lite gräslök kanske? Känns väl gott!
Nämn en maträtt du aldrig smakat? Otroligt många. Men en ”vanlig” som inte åker in i min mun är råbiff. Det ser och känns jätteäckligt tycker jag.
En favoritfilm som handlar om/kretsar kring mat: Gillar filmen Chef, så mysig och stort fokus på mat, finns på Netflix.


En youtube-kanal ingen matintresserad får missa: BON APPETIT. Älskar serien gourmet-makes, Claire gör olika snax från grunden. Ba nu ska jag göra pringles! Förstår inte hur man kan kunna så många olika tekniker som hon kan. Det är otroligt.
Ingrediens du hatar som du absolut skulle kunna låtsas vara allergisk mot för att slippa: Wasabi.
Favoritingrediens: Citron! Allt blir bättre med citron.

Det är dags middag med kompisar, vad lagar du? Gillar plock, ni vet massor med små rätter, så som väldigt många restauranger är nuförtin. Det är ju så härligt att få smaka på så mycket tycker jag. Inte alls trött på den grejen faktiskt.
Maträtt jag inte tröttnat på: Bowlgrejen, tycker en god pokébowl är härligt. Eller ja bowl överlag, liksom en skål med allt som är gott, vad kan gå fel?
Mat jag inte förstår: polenta, blir alltid så besviken när någon lagar det. Det ser alltid så lovande ut tills någon säger polenta.

Det var allt innehåll i matlistan för denna gång!

12

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.