2019-10-08

Förra veckan, min sista jobbvecka 2019

Först och främst – tack för alla tips gällande vad som är viktigt första tiden med bebis! En babysitter har vi inte, så det ska absolut införskaffas!

Men nu till förra veckan, som var min sista jobbvecka för i år, helt absurt känns det. Jag förevigade den lite, mest i matväg.

I onsdags åt vi på Bird, mycket bra ställe om man gillar att äta just fågel. Inte lika starkt om man är vegetarian. Hur som helst så rekommenderar jag det massor, speciellt deras kycklingtacos med ananassalsa och en kokosavokadokräm, picklad rödlök och massor med koriander.

Funderade länge på att köpa denna fina lampa från Åhléns men insåg att den skulle se alldeles för stor ut i sovrumsfönstret. Mycket synd.

Hampus har bestämt sig för att bli bäst på pizza så det har vi ätit. Provar igenom olika degrecept, har ni tips på något bra? Inget har känts 100% än.

I lördags firade jag min första dag som föräldraledig med att fixa en gigantiskt frukost med precis allt jag var sugen på.

Annars har jag mest myst inne, älskar ju hösten. Vill helst börja julpynta redan nu men jag ska hålla mig i några veckor till. Tror jag.

I söndags bakade jag bröd! Typ första gången jag lyckas med bröd, lite stolt över mig själv faktiskt!

Nu är jag ledig och helt ensam om dagarna tills bebisen bestämmer sig för att komma. Det har gått prick 1 vanlig vardag och jag är redan rastlös. Så vi får se hur det här går.

13

Kommentera

Elin

Hej! Supergott recept på pizzadeg kommer här: http://www.ramlosakvarn.se/recept/pizza-crudo/ . Funkar fint att använda Manitoba Cream istället för tipo 00 om man inte råkar ha just det mjölet i skafferiet 🙂

Åh TACK! Ska provas till veckans pizza! Vi köpte faktiskt precis det mjölet de använder i receptet här om dagen ☺️

När vi var i Italien och hyrde hus med pizzaugn pratade vi mycket om den perfekta pizzadegen, så kom Heston Blumenthal på tal och att han hade nån serie tror jag som heter ”In search of perfection” där försökte han hitta de mest perfekta recepten eller sätten att göra saker på. Ett avsnitt handlade om pizza och den perfekta degen som vi också testade att göra. Jag har tyvärr inget recept men pallar du/Hampus att försöka leta fram det så vill jag minnas att det var en jävligt bra deg!

Åh, googlade direkt och hittade vad jag tror är rätt recept! Ska absolut provas, TACK!

Johanna

I feel you! Har Bf 15/10 så tråkigt att vänta. Kääääämpa!

Alltså verkligen råtrist!! Heja oss!!

Malin

Hej, jag hittade nyss till din blogg via tips på JWHF Instagram tror jag. Vill bara säga att jag blev så taggad av lampan i här inlägget att jag gick raka vägen igår på lunchen och köpte dem på Åhléns!! Tack för det 😊

Åh vad kul! Och vad avis jag blir på dig som har en plats för den hemma, så fin verkligen!

Matilda

Jag använder Leila Lindholms recept på pizzadeg men det känns väldigt basic i jämförelse med de andra tipsen du fått här! Snygg lampa o fina prickiga sängkläder, var är de ifrån? 🙂

Åh ska prova det – sist blev det ett basic men med ”finare mjöl”. Ändå väldigt gott! Sängkläderna är från HM home – supermjuka!

Josefin

Hej! Min sambo har också bestämt sig för att bli bäst på pizza 😉 och jag tror fan han är på god väg. Dom blir jättegoda. Han köpte denna bok och läste på om allt från deg till hur man gräddar bäst i vanlig hemmaugn. Så ett hett tips. Har själv inte läst den men efter att den införskaffades har han levlat upp så att säga. 🙂
Härlig blogg! Kram och lycka till med pizza och bebis
https://www.adlibris.com/se/bok/pizza-napoletana-jakten-pa-en-fullandad-napoletansk-pizza-i-hemmaugn-ombyggd-grill-och-vedugn-9789127148178

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.