2019-10-05

Till bebisen

I onsdags fick vi en leverans från Skåne. Hampus mamma har sytt massor med fint till bebisen! Det prickiga babynestet är så himla fint, älskar det! Till det fick vi en matchande filt också.

Mobilen har Hampus haft i sin vagn när han var liten! Tycker den är sjukt fin den med.

Tänk, snart ligger det en liten person här, så overkligt! Vi har nästan allt klart nu, eller ja, det viktigaste, som jag har försökt lista ut vad det är? Så svårt att veta, men det visar väl sig.

Till er föräldrar där ute – vad är det viktigaste? Är det någon pryl som jag inte får missa? Berätta!

19

Kommentera

Matilda

Åh vilken snäll mamma! Och grattis till bebisen. Jag fick barn för 5 månader sen o det bästa vi köpte av alla miljoner saker man tror att man behöver var: babysitter och en sjal att bära i den första tiden (trikå var billigt o lätt att knyta). Det sämsta: ett svindyrt babynest som såg ut som ett rymdskepp o skulle ”påminna om miljön i fostervattnet” hahaha.

Hahaha rymdskepp nest <3 fan vad mycket sjukt det finns som man (jag) tror man måste köpa alltså!

Anna

Alla bebisar är ju olika men hos oss har babynest, babysitter och sele (eller då sjal om man föredrar) varit superbra! Plus näsfrida och näsdroppar haha. Har man inte redan sitter och sele kan det ju vara värt att låna av någon (om man har någon att låna ifrån) för att testa, alternativt kolla blocket. Ibland gillar ju inte bebisen något precis i början heller men kanske älskar det någon månad senare, så ge inte upp att prova heller om det är något som underlättar i vardagen. 🙂

Tack! En babysitter ska absolut införskaffas! ☺️

Hanna

Nu är vår bebis bara några dagar och vi har precis kommit hem från BB men det lätt bästa hittills med en riktig nyföding har varit bärsjalen och babynestet. Babynestet tog vi inte med till BB, vilket vi ångrade brutalt eftersom vi då fick sova i skift alla nätter där då bebisen vägrade att sova själv, och så kom vi hem och la henne i babynestet och så bara sov hon… Bärsjalen, som vi hade med oss tycker vi varit toppen, skönt att kunna bära i den och då få båda händerna fria för att t ex äta ute i matsalen eller bara för att trösta på natten.

Åh men smart att ta med ett nest till BB, tack för tips!!

Elin

Jag instämmer med ovanstående: bärsjal/sele (tycker elastisk bärsjal funkade bäst till allra minsta åldern) och babysitter! Dom två mest använda sakerna hos oss. Lånade en babybjörn babysitter av en kompis och köpte en trikåsjal på tradera. Det var perfekt. Min dotter satt i babysittern när jag tex duschade och lagade mat och hon sov gott i sjalen så jag gick runt med henne i den både ute och mycket hemma. Hon skrek dock så fort jag satte mig ner…

Karin

Babynest och babysitter! Babynestet har vi använt överallt: i vår säng, i vår bebis korg, spjälsäng, vagnen, soffan, på resa. Oumbärligt. Om vi får fler barn tänker jag köpa ett till så man slipper flytta runt det överallt. En annan panggrej har varit Inotyol rumpsalva!

Den salvan har jag hört om, lär bli en sväng förbi apoteket! Tack!

Madeleine

Stort grattis till bäbisen! Håller med föregående talare om vad som kan vara bra att ha, sen märker man med tiden vad mer som behövs, mindre än man tror faktiskt. Men en babyvakt kanske om barnet kommer sova mkt i vagn utomhus,på balkong etc? I övrigt kan det vara bra att vara förberedd på att som mamma ha sköna underkläder,amningsbehåar/linnen man trivs med, microlax ifall toabesöken uteblir och amningsnappar för onda, såriga bröstvårtor. Ullinlägg för brösten och pump ifall du får mjölkstockning, finns billigt på Tradera!
Stort lycka till!

Sara

Om du planerar att amma så tar det ju några dygn innan ens egna mjölkproduktion kommer igång. Om du planerar ersättning så hoppa över följande helt. Vår bebis var nöjd i ca ett dygn med att bara ligga vid bröstet och stimulera, det är väl så länge deras energireserv räcker hos ett fullgånget barn (som jag förstått det). Men sen satte hungern in (dvs ledsna skrik) på natt nummer två. Våra barnmorskor på BB var supergulliga och uppmuntrade lite ersättning efter att man försökt stimulera ett tag, i början är det miniportioner pga mini-magsäck, ”så att alla får sova lite och ni får lite lugn och ro.” Och det hade vi även dygnen hemma innan mjölken var igång. Det var endast enstaka portioner som behövdes men väldigt skönt när bebis är hungrig och arg mitt i natten. På BB var de superpedagogiska och förklarade hur man kunde trappa upp storleken på portionen efter hur gammal bebis var. Så det är mitt tips!

Detta är ett så himla bra tips! Fick samma av min syster så har faktiskt köpt hem lite ersättning för att vara på den säkra sidan ☺️

jonnaulrica

Jag har tre barn och är det något som vi använt, älskat och slitit med hälsan så är det Ikeas högst oglamorösa frottélappar. Alltså universalverktyg!

Åh! Jag har faktiskt köpt något sånt från Ikea, bra att veta att de kommer vara högst användbara! Tack!

Karin

Hej! Har mitt andra barn för några månader sen. Känns som du fått bra tips och att min erfarenhet nu med två barn är att testa vad som funkar för just det barn. Märkt att det varit olika saker för mitt.
Men bästa tips, oavsett barn du får är boken ”lyhört föräldraskap” av Malin Bergström. <3
Och hack om ditt barn vill sova nära nära och om du tänkt amma: prova om du kan få till att liggamma med bebisen kvar i nästet. Det har gjort att min bebis fått ro även när jag ammat klart och sen kunnat somna om. Ibland med napp efter amning för att komma till ro.

Tack!! Vet du jag köpte faktiskt den boken för några veckor sedan, men jäklar var stor och tung den var mvh trött gravid person.

Karin

Haha, ja en riktig bamsing verkligen. Roligt att du redan köpt den.
Såklart beroende på vilket barn som kommer till en, men jag och barnets pappa högläste för varann ur boken (det som var aktuellt för just den tiden som var) vilket jag tyckte var ett så givande sätt som nya föräldrar
Hoppas du också tilltalas av boken ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.