2019-09-29

3 restaurangtips – Stockholm

Grej jag älskar – att äta god mat. Det gör jag helst så ofta jag kan. Jag har verkligen tagit igen vårens bristande aptit nu under sommaren och sensommaren. Jävlar vad det har ätits. Min mage har saknat botten, en fantastisk känsla. I vanliga fall mår jag väldigt illa när jag äter för stora portioner, så jag måste alltid sluta äta innan jag själv vill det. Så detta har vart helt fantastiskt. Dock börjar jag komma tillbaka till min vanliga aptit nu, det får liksom inte plats en hel pizza OCH en hel bebis i magen.

Jag tänkte tipsa om 3 restauranger jag ätit på här i Stockholm på senaste tiden!

Kniv och kavel

Ett bageri och bistro som ligger ett stenkast från vart jag bor. Men förutom den praktiska detaljen så är det SÅ gott. Här åt vi majs med parmesansmör och rostad blomkål med kantareller, sotad lök och riven comté och nån form av ostig sås i botten. Ännu godare än vad det låter till och med?

Bar agrikultur

Perfekt om du gillar att smaka på mycket olika. Varje gång jag vart där har jag och den jag äter med beställt in massor med olika små rätter och delat på allt. Ostbollarna och tändstickspotatisen med rosmarin och syrad grädde skojar man inte bort.

La Colline

Gillar du naturvin? I princip varje vin här är naturvin, så vsg att inhalera! Annat som är trevlig är konsten, just nu har Emilia Ilke skapat den fina väggen ni ser ovan! Men maten då? Gott. Men kanske inte jättespeciellt, jag kan inte helt uttala mig här känner jag för jag tog något så basic som kött och pommes, örtsmör, ruccola och parmesan, vilket såklart var sketagott. Men inte direkt wow vilken restu-upplevelse fantastiskt, om ni fattar!

12

Kommentera

majadelborn

Mmmm älskar god mat, käkade på hantverket i fredags och SÅ SÅ SÅ gottttttt

Åh inte käkat där – men det står på min lista! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.