2018-10-24

Om att skapa när man är omotiverad

Jag har inte haft jättestor lust till att rita på senaste. Ändå har jag ritat 3 bilder. Det skulle aldrig ha hänt utan ritplattan, älskar att den är så smidig och lättillgänglig. Det är helt klart något som har hjälpt mig ”att komma tillskott”.

Jag tycker det är så skönt att rita utan plan ibland. Men oftast är det väldigt svårt, speciellt att komma igång. Är jag inte jättepepp och det finns för många valmöjligheter (vilket det ju gör) blir det liksom svårt att börja rita och välja, i alla fall för mig.  Jag tycker att Julias krönika om kreativitet med begränsningar förklarar hur jag känner kring det hele väldigt bra.

Här kommer iaf tre exempel/tips på hur det kan bli när jag ritar utan motivation – lite om vad jag drar inspiration ifrån då och resultatet.


Typisk grej jag gör när jag inte vet vad jag ska rita är att rita det som är framför mig. Nästan allt i bilden är, som ni kan se, från mitt lille hem. Fast i andra färger då.

Eller så ritar jag en bild inspirerad av något fin jag ser på instagram, som Linneas fina vardagsrum. Har så många mappar som jag sparar fina bilder i där.

Bild 1, bild 2 

Eller så blir den en kombination av flera olika bilder, som denna som är en blandning av 3 olika bilder. Hade dock bara sparat två att visa er, den tredje bilden var honestly bara att jag bildgooglade ”cake slice”.

Va det här kul att se eller inte? Eller var det ba blaj? Berätta gärna annars vad ni vill se mer av!

17

Kommentera

midis

Jo! Så fint!! Och älskar den sista bilden!!!

victoria

älskar! så duktig!

Men wow!!! Är orimligt kär i dessa bilder, speciellt den första!

Josefin

Den sista bilden är så otroligt fin!!

emelie

Tack!!

Så himla fina bilder! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.