Förutom att rita djur (jag har visserligen fått in två här också) så har jag ritat växter och vardagsrum. Eller ja, rum med växter i. Fastnar så himla hårt för att bara använda en färg. Här var jag ett fan av ochre yellow.

Jag fick en fråga kring vilken app jag använder när jag ritar på min platta, så jag tänker att jag svara på den här också. Det är nästan uteslutande en app som heter Procreate som jag ritar i. Det finns så himla mycket mer funktioner där än i tex Adobe draw. Men den stora fördelen med Adobe Draw är att det du ritar blir vectoriserat. Nu kanske jag sparkar in öppna dörrar men det betyder, för dig som inte vet det, att du kan förstora upp och ner det du gjort utan att det förlorar kvalité. 

Vill ni se mer av det jag ritar hittar ni det på min instagram: OMGouache

10


Tänkte att vi kollar lite på hur förra veckan såg ut – jag har som vanligt hängt massor med han som sover där. Mkt märklig sovstil har han.

Bilvit bjuden på soup dumplings o stekta dumplings. Båda var så goda, tack Hampus för att du är knäpp och orkar laga mat i 6 timmar en vanlig dag.


Har spenderat mycket tid på jobbet också, och då har jag sett ut såhär. Har en ny vit gigantiskt mjuk skjorta från cos och ett par favvo örhängen från wos som jag har på mig så ofta jag kan.  Inser nu att jag bara fotat när jag ätit? Ingenting på maten här dock men efter jobbet en dag åts det tacos på la neta. Ät där så blir ni glada.  
Ännu mer mat! Men bao buns med kyckling denna gång. Också jättegott såklart. Jag lagar inte så mkt mat hemma lägre pga bor med ett proffs som ni ser.

Proffset. Det var allt som fastnade i kameran förra veckan. Ska försöka komma ihåg att fota lite annat än mat den här veckan.

13

Jag gillar att rita djur, och allting får gärna vara lite hittepå och inte speciellt korrekt. Tycker det blir fint då – och det är så mycket roligare att rita. Jag har aldrig förstått det här med att måla fotorealistiskt, ni vet när någon har målat så noga att det lika gärna kunde vara en bild. Känner ba? Ta en bild?

Här kommer tre djur som jag har gjort på senaste. Har ni något förslag på djur jag ska rita?

Om ni vill se mer av mina illustrationer så hittar ni dom på min illustrations-insta: OMGouache

11

Jag somnade till ett ofärdigt valresultat och vaknade upp till precis samma sak. Tycker det känns så jobbigt att behöva vänta tills på onsdag innan vi får någon form av resultat. Så i ett försök att distrahera mig gick jag igenom mina bilder och hittade dessa opublicerade från vårt vardagsrum.

Vi har faktiskt köpt nya stolar till matbordet sedan dessa bilder togs. Men de har jag inte hunnit ta en bild på än.

Tycker om vårat hem massor, här kan ni se mer av vardagsrummet!

8
  • Just wanna view more of
  • Home

Jag tänker att vi tar en liten recap på lite som har hänt den senaste tiden. Mest av allt har jag försökt vänja mig vid att jobba igen och jobbat massor för vi har släppt en ny kollektion. Men egentligen har jag gjort väldigt mycket annat också.

Börjat dricka kaffe varje morgon.

Jag har vart i Skåne på bröllop och jag körde bil till bröllopet. Tror de är det mest vuxna jag gjort i livet? Kändes helt sjukt att inte åka buss/tåg/få skjuts och typ sova på en madrass. Utan åka bil och checka in på bed and breakfast.

Tog ingen bild på bröllopet, bara bild på Ella – Hampus föräldrars katt.

Ätit middag hemma hos en kompis och Helena som skar jalapeno fick jalapeno skin burn. Det känns som att man blir brännskadad av hettan och försvinner på ca 24. Hon fick sitta med händerna i ishinkar i typ ett dygn. Så tips: bär handskar när ni skär jalapenos. Visste liksom inte att detta var en känd åkomma?

Har sprungit en mil och har nu ont i precis hela kroppen.

Plus att jag fick en armbåge i ansiktet av Hampus igår (när han sov obs ej med flit) så jag har fett ont i ansiktet även.

Jag har filmat olika butiksevent för Edblad till instagram.

Spelat 5 omgångar besserwisser och förlorat prick varje gång.

Planterat om 3 växter som blev 6 stycken pga att de fått så mycket bebisar under sommaren.

Ritat massor på min padda – måste vara mitt bästa köp i år.

Fått väldigt mycket god mat lagad åt mig. Här någon form av wok.

Och prick idag har jag bott ihop med den här gulliga i ett år!

13

Läser ni Sandras blogg? Om ni inte gör det har ni antagligen missat att hon har ett projekt just nu där hon lagar alla de klassiska italienska pastarätterna. Himla bra projekt om man älskar att laga mat. Jag är mer ett fan av att äta mat, det älskar jag verkligen. En annan sak jag gillar är att rita så jag bestämde mig för att göra en egen version av samma projekt: jag ska rita alla de klassiska rätterna! Här kommer de två första bilderna och länkar till Sandras eminenta recept.

Pasta pomodoro

Cacio e pepe

Det var allt för nu! Kommer uppdatera vartefter med resten av bilderna. Dock dyker allt upp först på min illustrationsinsta: Omgouche

8

Jag spenderade största delen av min ledighet i i Skåne, i Tosteberga där Hampus föräldrar har hus. Det gick liksom inte att göra så mycket utflykter för att det var så varmt. Vi satt mest i skuggan och fixade med olika projekt. Jag broderade lite på en kudde och målade massor på iPaden, men det tänkte jag visa mer av sen. Nu tänkte jag visa vad Hampus gjorde, jag fotade nämligen allt i måndags!

Vi köpte tunna träskivor som han skar ut och målade på. Det blev så himla fint så jag tycker vi kollar!

Smoking kills.

Summer fling. Älskar alla små myror på denna.

Bee Gees. 
Vill ni se mer av Frank (lille gubben på bilderna). Och allt Hampus gör så hittar ni det via hans instagram, eller hans portfolio.

7

Förra veckan åt jag sjögräsburgare för första och sista gången i livet. Det var nämligen sjukt äckligt. Tips: köp inte färdiga sjögräsbiffar i butik.  

Det ser en miljon gånger godare ut än vad det var. Inte ens mängder med srirachamajo kunde rädda situationen. Då vet man att det är illa. Ett supertips är ju för övrigt det, srirachamajo, så otroligt gott.

Annars har jag gått upp jättetidigt pga förra veckan fotade vi Edblads julbilder. Eller jag fotade inte, det gjorde Anna. Jag kirrade alla ”flatlays” tillsammans med min kollega Andrea. Men hur det blev kan jag inte visa förrän 15 November, då släpps nämligen julkollektionen!

Nu ska jag vila mitt jobbtrötta huvud. Förhoppningsvis blir det lite mer roligt innehåll här när jag vant mig vid kontor ist för solstol.

6

Jag kommer hem och jag slappnar av. Tar av mig jeansen så fort jag kliver över tröskeln. När jag sätter mig på golvet märker jag hur jag haft en stel hållning hela dagen, hur jag format mig efter mina högmidjade stuprörsjeans. Rakryggad och spänd, tjugohundratalets korsett. Jag borde äta men min hjärna kan inte forma tankar, middag, mat? Vad finns det i kylskåpet? Jag vet faktiskt inte.
Jag blickar ut lite över kaoset i vardagsrummet och ser en öppnad chokladkaka, rafsar åt mig den och lägger mig ner på ryamattan. Varm. Jag är varm. Trött. Det är sista dagen av den varmaste majmånaden någonsin. Ryamattan hjälper inte. Söderläge hjälper inte. Imorgon måste jag lämna in en presentation som jag inte har börjat med än. Men jag borde. Måste.  Det är ingen idé.

Netflix.

Öl.

Choklad.

En timme senare har livet sakta börjat komma tillbaka i mig. Kanske borde jag börja nu? Kanske borde jag släppa idén om att det måste bli perfekt, smart, genialiskt, rätt. Kanske borde jag bara göra något. Så får det bli vad det blir. Kanske är jag lika bra vad den än blir.

Man kan ju alltid hoppas.

17

Min semester är slut och jag försöker jobba i Stockholmsvärmen. 92% luftfuktighet. Tunnelbanor som är inställda. Armar som klibbar fast på skrivbordet. Kanske var detta min minst produktiva vecka någonsin.

Innan jag försökte mig på att jobba så var jag i Skåne en vecka, en av dagarna fyllde jag år och då åkte vi till Wanås. Jag hade ingen koll alls på vad det var men Hampus familj åker dit nästan varje år. Det är i alla fall en himla massa installationer ute i naturen!

Min kamera ville inte jobba med mig alls och raderade hälften av bilderna och de jag tog blev inte speciellt roliga. Men ändå bra att inte avslöja allt för jag tycker absolut att ni ska åka dit om ni har möjlighet till det!

6