Här kommer del två av de 20 illustrationer jag brände av på en vecka. Det märks vilka penslar och färger jag fastnade för.

Jag bestämde mig därför för att måla en bild enbart med lila pga har väldigt svårt för lila. Ironiskt med tanke på att jag faktiskt har haft lila hår. Kanske följde ni min blogg då? Om inte, så här kunde det se ut:

Monthly makers återbruk
Bild 10! Det var allt för nu. Vill du se de första 5 hittar du de bilderna här.

17

Vi gör inte mer än det absolut nödvändigaste, som att handla och gå ut på promenad emellanåt. För två veckor sedan promenerade vi längs vinterviken. Det var så mycket folk? Helt fullt på uteserveringen. Så nu går vi på folktomma ställen. Känns sådär att vi måste gå på visningar, men vi måste ju. Få en okänd sjukdom och kanske dö eller bli bostadslös. Kul det är att leka pest eller kolera IRL.

Mitt nöje som mammaledig – köpa den veganska onsdagsmunken från Söderbergs bageri. De gör munkar på onsdagar och har en ny smak varje vecka. Denna med jordgubbsfluff var 100%.

Har lagat en form av pytt med alla grönsaker som fanns i kylen. En grej som tuvessonskan lärt mig är örtsmör. Frysta örter blandat med smör som åker på alla ugnsrostade grönsaker de sista 15 minutrarna. wow.

Ibland somnar Otto tidigt, då vågar jag plocka fram färg. Jag tappar ALLTID penseln och förstör minst en gång, orkar inte med mig själv.

I lördags gjorde Hampus min bästa frukost, eggs benedict! Första gången jag var hemma hos honom fick jag det till frukost för att jag hade sagt att jag gillade det. Gulligt va!

Jag har vart så taggad på att baka bullar, har liksom aldrig gjort det innan? Kan ha vart på hemskunskapen i 9:an som jag bakade det senast. När jag hade börjat baka såg jag att receptet tog 12 timmar. Fy fan.

Fick sällskap av den här gulliga imorse för att baka ut allting.

Degen gick sönder på 3 ställen när jag bredde på kanelsmöret.

Och sen så råkade några av alla bullar få för mycket färg. haha var så uppgiven. 12 timmar och allt såg ut att gå åt helvete. Men de smakade gott! Fast de blev bara 20 st. Otroligt snålt recept.

Tror jag ska starta en surdeg den här veckan? Älskar projekt faktiskt. Får se hur mkt jag älskar det när det tagit 6 dagar att göra ett bröd som blir platt och smakar skit.

15

Jag tänkte, jo men jag kan göra 100 stycken snabba på en vecka, absolut. Eh, nope.

1. blir avbruten av en bebis konstant.
2. Så svårt att veta hur mycket/lite tid jag ska/kan lägga ner på en bild. Tror jag måste modifiera utmaningen lite för mig själv och hålla det till typ 5-10 minuter/bild för då gick det undan.
3. det är redan ganska mycket utmaning att ens få något gjort när man aldrig vet hur lång/kort tid man har på sig.

Hur som helst, min tanke var ungefär som Agnes;

  • Inte duplicera någon form/objekt eller något lager.
  • Byta bakgrundsfärg och nyanser i större utsträckning än vanligt.
  • Börja med en ny bild när jag fastnar.


Det gick bra de 3 första bilderna. Jag bara gjorde, snabbt.

Tappade det supersnabba med former vid bild 5 och började pilla lite. Men det är ju också det som är kul tycker jag. Hade verkligen svårt att hålla mig till tanken ”om jag fastnar sparar jag och fortsätter på nästa”. Mitt vanliga tänk är mer, om jag fastnar sparar jag börjar med något annat och kollar på det senare med nya ögon. Och så håller jag på så i en evighet, speciellt på jobbet när allt jag gör ska godkännas innan det publiceras. Så vill öva mer på att bara göra!

Det här var de 5 första, visar resten senare, blir för mkt med allt samtidigt tycker jag.

13
  • Just wanna view more of
  • DIY

Hej från livet utan planer. Jag hade precis börjat träffa folk, åka in till stan, gå på öppna förskolan osv, innan pandemin slog till. Okej jag gick till öppna förskolan två gånger sen fick jag bryt av sångstunderna, alltså, det gick inte att genomlida mer. Det var alltså öppna förskolan för bebisar 0-5 månader. Så sitter man där och sjunger barnsånger, med en bebis som inte ens kan hålla huvudet uppe. Nä, den mamman som tycker sånt är härligt och skoj är inte jag. Tycker det helt ärligt är så stelt och pinsamt, mår dåligt inombords bara av tanken.

Jag hade inte mycket inbokat innan allt avbokades. Att inte kunna fira påsk i Skåne kommer såklart bli trist, jag hade inte ens bokat tågbiljetter pga hade på känn att något skulle hända. Och för att jag är otroligt seg med sånt oavsett världskris eller ej. Det passar helt enkelt min *tid i livet* att vara i karantän just nu. Var ju typ det redan innan så att säga. Okej, slut på babbel. 
Jag bor ihop med en buljongkokande skräpsamlare. Så i måndags kväll blev det ramen, så gott! Plus nu är äntligen frysen fri från skräp <3 Obs det är inte jag som håller på och gör fint, det är Hampus. Han vill alltid lägga upp mat åt mig och göra fint. GULLIGT tycker jag (men också irriterande jag vill ba ta själv ibland OKEJ, riktiga, viktiga bråk vi har som ni hör).

Ottogullet i sin nya outfit, en one pice med luva. Otroligt.  Han hade ny filt också, ett samarbete mellan Emilia Ilke och Jordling

Lite fina plagg jag shoppade på Mixed grills sample sale innan covid var ett faktum.

Skulle köpa bröd i måndags men allt bröd, alltså verkligen allt, var slut på affären. Jästen också. Men jag hade några gram jäst hemma så jag bakade lite bröd igår morse. Hur sjukt är det inte att butikerna är tomma. Alla blöjor var slut, all barnmat, allt bröd, alla chips, alla tacogrejor? Förstår verkligen inte varför vissa saker tar slut. Behovet av tacos when in karantän är uppenbarligen oerhört stort i midsommarkransen.

12

Det blev lite tyst här, datorn jag lånat behövde lämnas tillbaka. Men nu är det ju virustider = Hampus jobbar hemifrån = jag har tillgång till dator igen.

Ingen av lägenheterna jag pratade om senast var bra, det går verkligen inte att avgöra på bild. Något kan se kanon ut för att visa sig vara en grotta med insyn, ja det är tydligen möjligt. Jag har promenerat utanför en av lägenheterna 4 gånger för att *känna in*, är det insyn? Är den för mörk? Otroligt creepy av mig men jag kom fram till att något jag är så osäker på inte kan vara rätt.
Annars har jag hängt med Otto som fått börja smaka på saker, mkt kul! Mindre kul att städa på golvet efter varje måltid :)))

Mest har vi gosat, den lilla gulliga vill helst kramas och gosa all vaken tid. Inte mig emot, älskar gos!

En till som älskar gos! Mycket lylligt att få va hemma hela familjen nu faktiskt. Det är ju ändå lite positivt med de hele.

Innan krisen var ett faktum shoppade jag loss på bokrean, två kokböcker (min bästa typ av bok) och 3 barnböcker. Har lagat massor ur den ena (plåtmat) men typ inget ur denna ännu.

Har även i sann krisanda påbörjat ett projekt, rita 50 illustrationer på 7 dagar, en version av Agnes 100 illustrationer på en vecka. Det går dock uruselt för jag har somnat typ 20.00 varje dag den här veckan.  Tre dagar kvar och jag har 34 illustrationer kvar, wish me luck!

Jag har noll planer för veckan som kommer. Precis som alla andra I guess? Men ska försöka få till det här med bloggandet lite mer – jag har fixat med detta inlägg i 4 dagar nu :)) Förresten ett litet tips så här på slutet:  Linn har börjat blogga igen, karantänbloggen, halloj Linn och halloj karantänlondon!

11

Jag går in på hemnet som en besatt. När kommer den, vår lägenhet? En mäklare ringer mig och säger ”hej jag har en 3:a jag tror ni skulle vara intresserade av, den ligger uppe nu”. Innan hon har avslutat meningen hinner jag svara att jag har sett den men att den saknar planritning. Hetsig. Planritningen ligger tydligen uppe nu. Den känns okej. Kanske kan den bli fin?

Bilder säger ingenting. Fula lägenheter kan vara fina och mycket oftare – tvärt om. För mig handlar det så mycket om känslan. Känns det hemma? Är gatan mysig? Kan jag tänka mig att promenera hem här från jobbet? Finns det ställen utomhus i närheten Otto kan hänga på? Vilka förskolor ställde vi Otto i kö i nu igen?

Det är så mycket som ska stämma. Och vi är väldigt kräsna, det är inte inom speciellt många kilometer vi kan tänka oss att flytta. Förra fredagen dök det upp en fantastiskt fin lägenhet, precis bredvid ett av aspuddens bästa ställen. Men den blev bortplockad innan visning. Så många som blir bortplockade innan visning.

Det går så otroligt mycket upp och ner. När en lägenhet säljs som vi är intresserade av känns hoppet helt ute. Jag tänker att allt är förstört, förlorat, nu blir vi hemlösa innan vi hittar nytt. Men just nu är allt på topp för det är helg och nya lägenheter släpptes (såklart) den här veckan också. Jag har för tillfället flyttat in mentalt i 3 olika lägenheter, inom några dagar har jag väl flyttat ut och är förkrossad igen. Men nu. Nu lever drömmen.

Kök och vardagsrum i ett? Otroligt mysigt, eller kanske stökigt. Men tänk att stå där och laga mat, kika på när Otto fixar med sina grejor samtidigt. Här kan jag bo.

Ja men vad har vi här då? Jo en lägenhet med gasspis (bäst) OCH med en vanlig ugn, halloj! När kan vi flytta in? Sa jag att det är fiskbensparkett i alla rum? Den här vågar jag knappt ens hoppas på.

Eller den här, med middagsbord i solen, inte i bild: en öppenspis.

Det blir antagligen ingen av dessa. Förra gången var vi på 24 visningar, bara vart på 3 hittills. Så oklart också vilken lägenhet som drar iväg i budgivningen. Det känns lite som ett lotteri.

23

Vad kul det är att blogga? Och sitta vid en dator. Jag gick på mammaledighet den 4 oktober och lämnade då in min dator på jobbet, i samband med det sålde vi också vår iMac. Så har liksom vart datorlös i nästan 5 månader. Inte rört en tangent? Så sjukt. Men det verkar vara som att cykla, det där med att varva internet och att blogga. MEN jag är absolut rostig. Några som inte är det som har skapat skitfina grejor jag sparat och kommit tillbaka till kommer här!

Julia har identifierat 4 stilar hon tänker bära under 2020. Allt var så fint och jag blev så peppad på kläder. Har ju bott i mysbrallan sen oktober. Kolla in hela inlägget här!

Frida lär alla idioter som mig hur man kokar ris. Jag har tipsat om det förut men alltså, vem vill inte kunna koka fluffigt ris varje gång ist för att bränna sönder kastruller?! Helt klart ett bokmärke i min webbläsare.

Agnes skriver om Konsten att måla med barn. Jag får ett mysrys genom hela kroppen när jag tänker på att måla med Otto, tänk att sitta där hela familjen med penslar i högsta hugg. KUL. Hoppas han gillar det! Men han kanske hatar allt jag och Hampus gillar, vem vet.

13

Ett lite (mycket) försenat inlägg kommer lastat med bilder på fina grejor jag önskar jag hade hemma.

Vi var i Skåne i lite mer än två veckor över jul och nyår. Först lite i Lund, sen i Tosteberga (där har Hampus familj sommarställe) sen en avstickare till Malmö och Köpenhamn för att sedan fira nyår i Tosteberga innan vi åkte tillbaka till Stockholm igen. Om någon hade sagt till mig att jag skulle resa så mycket med en två månader gammal bebis hade jag aldrig trott dem. Jag hade inte ens trott det var möjligt.

Men! Det gick och det gick väldigt bra dessutom. Hur säger man att någonting som är svårt för många är lätt och att det gick bra, var mysigt till och med, utan att trampa någon på tårna? Det är så svårt allting med barn och bebisar. Det finns ju lika många upplevelser och åsikter som det finns barn och föräldrar. Var förberedd på krig och kollik, så är fortfarande chockad själv.

Mat och vin i Malmö, mkt besviken på falafeln. Det var många upprörda Malmöbor som tyckte att jag valt fel typ av falafel. Men vet ni jag har provat den ”rätta” från diverse hak runt hörnet också, inte så goda de heller. Tycker falafeln är bättre i Lund och i Stockholm. There I said it.

Jag fönstershoppade rejält i Köpenhamn. Jag hade missuppfattat försäkringskassan vilket har resulterat i noll pengar. Herregud vad med regler det är kring varenda liten grej när det kommer till föräldrapenning? Allt är löst nu efter diverse sammanbrott från min sida.

Köpte precis ingenting men tänker ibland på den här perfekta gröna muggen. Den får bli min i sommar helt enkelt, för det kan ju inte gå en sommar utan häng i Köpenhamn. Om jag får bestämma.

13

Mars. Ny vecka. Ny månad. Februari har passerat i ett töcken. Jag har vart helt dagvill hela månaden. Aldrig har ett februari gått så snabbt. Min värsta månad, över innan jag ens hunnit registrera att den var igång.

Jag sitter lite mitt i ångesten och skriver det här. Det är som att jag precis insåg att vi måste flytta nu. Jag älskar vår lägenhet, vår allra första egna som vi äger tillsammans. Ottos första hem. Det var här vi gjorde ett hem för honom, byggde ihop hans säng, tvättade hans pyttesmå kläder och förberedde för ett nytt liv. Det var här mitt vatten gick. Det var den här lägenheten vi lämnade som två och kom hem som tre.

Jag vet att det kommer bli bra. Men jag känner mig helt sjukt nostalgisk. Lite överväldigad av hur det ska gå att flytta med en liten person som i augusti antagligen inte kommer vara speciellt stillasittande. Och hur jag ska kunna börja jobba en vecka efter att vi flyttat. Hur tänkte jag där?

Varför är ångest såhär, hur idiotiskt är det inte att jag sitter och oroar mig över potentiella känslor och scenarier för augusti i år. För prick en vecka sedan hade jag ångest över att vi skulle ha 3 visningar, en på söndagen, en på måndagen och en på tisdagen för människor som inte kunde komma de andra två dagarna. Hur skulle jag kunna hålla hemmet rent så länge med en liten bebis? Tisdagsvisningen kändes svinjobbig. Klipp till tisdag – visningen inställd för lägenheten var redan såld.

Det är triviala och privilegierade saker att ha ångest över. Det är jag medveten om. Men grejen med ångest är ju att den är desamma oavsett ens förutsättningar i livet.

Det bästa med ångest är att den försvinner. Och faktiskt har jag haft otroligt lite ångest på senaste, bara över att koka ris (som alltid) och på självaste förlossningsdagen. Ottos födelsedag. Det var en riktig ångestfest. Sen ångest över att hans födelsedag var den värsta dagen 2019. Men det kanske jag berättar om en annan gång.  Tror jag måste hålla den ångestburken stängd ett tag till. Nä nu måste jag gå och lukta på min bebis, för det botar all möjlig ångest direkt!!

Det här skrev jag igår, jag schemalade ingen publicering för jag visste inte hur det skulle kännas att dela med sig av en känsla när jag var mitt i den. Jag är annars väldigt bra på att dela med mig, långt efter. Aldrig mitt i. Vilket har gjort att många tror att allt är lätt för mig, det är det inte såklart. Jag håller bara det jobbiga för mig själv, tänker att det inte är så farligt. ALLT ÄR BRA. Och nu gör jag nästan lite samma sak. För jag lägger till det här dagen efter. Så mitt i känslan blev det inte, men nästan. Och ångesten, den är redan borta, såklart.

 

11

Jag älskar mat, både att laga och att umgås med någon när den lagar mat, matlagningsprogram, matinsta, matyoutube. Älskar mest att äta, såklart. Jag har därför knåpat ihop en liten lista om mat, varsågoda!

Vad kan du inte laga? RIS, jag får stress och ångest av att koka ris. Har absolut skällt ut Hampus när han bett mig fixa ris för att det ger mig ångest. Varför ångest? Jo men det blir alltid fel och jag har förstört mer än en kastrull i livet pga ris. Tack till Frida Lund som knåpat ihop en beskrivning om hur man kokar ris. Behövde den. Kanske vågar prova snart?
Vilket är ditt favvo matkonto på insta? Jag har verkligen många som jag gillar, men Sofia Woods insta, som egentligen inte är all in på maten blir jag så inspirerad av. Har faktiskt lagat mat inspirerat av hennes recept flera gånger.
Recept du är sugen på att laga? Någon röra att ha på briochetoast från Garant eftersom jag är en slav och sprang och köpte direkt jag såg att det fanns i butik. En röra på räkor, chilimajjo och rödkål – toppat med lite gräslök kanske? Känns väl gott!
Nämn en maträtt du aldrig smakat? Otroligt många. Men en ”vanlig” som inte åker in i min mun är råbiff. Det ser och känns jätteäckligt tycker jag.
En favoritfilm som handlar om/kretsar kring mat: Gillar filmen Chef, så mysig och stort fokus på mat, finns på Netflix.


En youtube-kanal ingen matintresserad får missa: BON APPETIT. Älskar serien gourmet-makes, Claire gör olika snax från grunden. Ba nu ska jag göra pringles! Förstår inte hur man kan kunna så många olika tekniker som hon kan. Det är otroligt.
Ingrediens du hatar som du absolut skulle kunna låtsas vara allergisk mot för att slippa: Wasabi.
Favoritingrediens: Citron! Allt blir bättre med citron.

Det är dags middag med kompisar, vad lagar du? Gillar plock, ni vet massor med små rätter, så som väldigt många restauranger är nuförtin. Det är ju så härligt att få smaka på så mycket tycker jag. Inte alls trött på den grejen faktiskt.
Maträtt jag inte tröttnat på: Bowlgrejen, tycker en god pokébowl är härligt. Eller ja bowl överlag, liksom en skål med allt som är gott, vad kan gå fel?
Mat jag inte förstår: polenta, blir alltid så besviken när någon lagar det. Det ser alltid så lovande ut tills någon säger polenta.

Det var allt innehåll i matlistan för denna gång!

12