Sponsrat av Panduro

2021-05-28

Gör en gullig babymobil

Jag vet inte vad det är med mig och babymobiler. Men jag tycker det är dels väldigt gulligt och också (kanske framförallt) väldigt roliga att göra. Man kan faktiskt sätta ihop lite vad som helst som man hänger i en grupp så blir det fint. Och så är det en himla tacksam publik man gör det till. Bebisar är alltid fascinerade av nåt som hänger och dinglar ovanför dem. WIN WIN!

Så med en ny bebis här hemma behövdes det absolut en till babymobil! Och det är en väldigt fin grej som man kan göra och ge bort i present till någon som ska få eller som har fått barn.

Gullig babymobil med regnbågar och djur

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

Egentligen kan man ju göra en babymobil lite som man vill med vad man vill. Gör något gulligt, häng i ett snöre och knyt fast i en mobilring så är du i princip hemma. Min babymobil har kaniner, lamm och regnbågar tillsammans med ett gäng ullkulor i pastelliga färger. För enkelhetens skull har jag delat vilket material du behöver under varje del av mobilen.

Regnbågar

Klipp en liten bit av den piprensaren som du vill ha längst in i regnbågen och böj på mitten. Fortsätt att klippa bitar som är något längre än den föregående så att det räcker runt den första i en båge. Gör med alla färger och limma sen ihop med limpistol eller hobbylim. Jag föredrar limpistol då det torkar snabbt, men tänk på att vara noga så det inte blir en massa limkladd eller trådar.

Klipp sen ut ett moln x2 i filt och fyll med lite vadd. Sy ihop med nål och tråd. Sy till sist i regnbågen i molnet.

Fäst ett tunt snöre i regnbågen och trä på några små ullkulor ovanför. Gör så många sånna här regnbågshängen som du vill ha. Jag har tre i min.

Garnkaniner

Panduro har dom här fina pompom-bollarna som redan är färdiga i flera olika färger. Jag använde två stycken till varje kanin där jag klippte till en av bollarna så den blev mindre och mer lik ett huvud. Självklart kan man göra egna pompom-bollar också med hjälp av pompom-verktyg.

Klipp ut kaninöron i filt. Och limma ihop med limpistolen. Jag gjorde också små tassar på kaninerna av garnspillet när jag klippte till huvudet. Då tog jag bara klippet och rullade ihop till små bollar som jag också rullade ihop med lite hobbylim.

Fäst nos, öron och ögon på kaninen. Jag använde små pärlor som ögon. Men ta vad du har hemma. Trä på på ett snöret och blanda upp med ullkulor.

Ulliga lamm

Måla en vit frisyr med hobbyfärg på den större träkulan som ska bli till huvud på lammet. Rita dit ögon och mun med en penna. Klipp ut öron i vit filt, klipp som en droppe, och limma ihop i själva spetsen. Limma fast öronen på lammets huvud och fäst på en vit pompom-boll. Limma sist fast fyra små träkulor som händer och fötter på lammet.

När du har gjort alla figurer som du vill ha i din mobil är det dags att montera ihop allt. Varva djur/regnbåge med ullkulor och fäst till sist i din mobilring. Jag använde mig av den inre träringen på en sybåge. Men här kan du självklart ta precis vad som helst. Alltifrån lite grövre pinnar till metallringar funkar ju!

Häng upp och låt en bebis testa! Här hemma fick den fullt godkänt och det kändes så himla fint att hon tycker att nåt jag har gjort är roligt.

Själv tyckte jag att den blev väldigt gullig också! Och man kan ju variera den precis som man vill ha den.

Från och med nu blev det absolut mycket roligare att byta blöja än det ha varit innan. Nu när det finns något roligt att titta på.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.